DINKIĆ SE RUGA GRAĐANIMA: Trebalo je da zaradite obećanih 1.000 evra!

Sramna izjava bivšeg ministra finansija

DINKIĆ SE RUGA GRAĐANIMA: Trebalo je da zaradite obećanih 1.000 evra!

Politika -
Provocira: Bivši lider URS, koji nam je pre sedam godina obećao po 1.000 , sad kaže da je za taj novac trebalo da se sami pomučimo

BEOGRAD - Mlađan Dinkić, nekadašnji ministar finansija, privrede i predsednik URS, sedam godina nakon što je građanima Srbije obećao da će dobiti po 1.000 evra od prodaje nekih javnih preduzeća, pita da li smo mi taj novac zaradili (?!).Dinkić, koji je sve vreme na tapetu zbog ovog političkog gafa i svojevremeno se opravdavao time da, u vreme kad je dao to obećanje, nije imao predstavu da će nastupiti svetska ekonomska kriza, kao i da ćemo NIS prodati u bescenje - sad je okrenuo ploču! BezobzirnoNaime, bivši ministar finansija je na Tviteru, na pitanje jedne tviterašice da li će joj isplatiti 1.000 evra, odgovorio provokacijom - da li govori o onom novcu koji je pošteno zaradila mukotrpnim radom.- Hoćete li i nama koje ste blokirali, a nismo vas pominjali isplatiti 1.000 evra ili samo istomišljenicima? Hvala - pitala je Dinkića jedna žena na ovoj društvenoj mreži, na šta joj je on odgovorio:- Je l‘ to mislite na onaj novac koji ste pošteno zaradili mukotrpnim radom? Je l‘ vam to zaista predstavlja najveći problem u životu?Dinkić je brže-bolje obrisao pomenuti tvit, verovatno kad je shvatio da to što je napisao nema veze sa onim što priča u poslednjih sedam godina - da je on iskreno verovao da može svakog građanina Srbije da časti sa po 1.000 evra. Međutim, jedan od tviteraša je uradio skrinšot i tako sačuvao Dinkićevo pisanije.Vadi sePodsetimo, Dinkić je 2007. svakom građaninu Srbije obećao po 1.000 evra od prodaje JP, a kad je postalo jasno da je reč samo o još jednom „obećanje ludom radovanje“ rekao je da je on bio potpuno uveren u to što je govorio jer se radilo o najvrednijim srpskim preduzećima, ali da, eto, nije predvideo svetsku finansijsku krizu.- Priznajem da sam krajem 2007, kad sam pisao to pismo građanima, bio svestan rizika u koji ulazim - kazao je Dinkić o ovom poduhvatu, a usput je ocenio da je Boris Tadić, bivši šef države, dobio drugi mandat dobrim delom upravo zahvaljujući ovom njegovom obećanju.

TišinaDINKIĆ IGNORISAO PORUKE KURIRAMlađanu Dinkiću smo poslali SMS s konkretnim pitanjima, ali on do zaključenja broja nije odgovorio na njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track