(VIDEO) ALBANCI BEŽE OD TAČIJA: Bolje im u francuskim štalama nego na Kosovu
Foto: Albanci, Francuska Stala

Kosovski emigranati u Francuskoj spavaju u štalama

(VIDEO) ALBANCI BEŽE OD TAČIJA: Bolje im u francuskim štalama nego na Kosovu

Politika -
Kakvi zastrašujući uslovi vladaju ovde pokazuju snimci Televizije France 3 iz ovog improvizovanog kampa koji se nalazi u Miluz, gradiću na granici sa Švajcarskom. Oni su prisiljeni da spavaju na ovom mestu oko mesec dana

Zastrašujući uslovi u improvizovanim objektima u kojima borave Albanci. Televizija France 3 je u petak emitovala jednu reportažu iz jedne štale u kojoj boravi na stotine Albanaca, koji svaki dan napuštaju Kosovo u potrazi za boljim životom.

Kakvi zastrašujući uslovi vladaju ovde pokazuju snimci Televizije France 3 iz ovog improvizovanog kampa koji se nalazi u Miluz, gradiću na granici sa Švajcarskom. Oni su prisiljeni da spavaju na ovom mestu oko mesec dana, dok je situacija alarmantna, kaže francuski novinar u ovoj reportaži. Blizu 150 ljudi svakodnevno pozivaju broj za hitne slučajeve tražeći pomoć zbog svog zdravstvenog stanja.

Azilanti sa Kosova bili su prisiljeni da se sami snalaze za hranu i nađu utočište, kao na ovoj farmi, na autobuskim ili železničkim stanicama pošto zbog njihovog velikog broja nije bilo moguće da im se obezbedi smeštaj .

"Razlog zbog kojeg smo došli ovde je pomoć koja nam je bila potrebna zbog situacije u kojoj smo se nalazili, te smo se odlučili da ostavimo sve i napustimo našu zemlju. Zbog toga sada moramo trpeti situaciju u kojoj smo sada jer nema povratka nazad", rekao je azilant Edmond Hokha.

Neke organizacije pokušavaju da ima pruže pomoć, no glavni problem je vlada , kaže France 3 , jer su doneli odluku da se ne odobrava azil , prenosi Koha.net. " Velika su nam nada te organizacije da će nam obezbediti mesto sa boljim uslovima gde ćemo moći da borave", kaže drugi azilant Arton Šalja.

http://www.youtube.com/watch?v=v-jJA0Wtgr8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track