DOBIO ZELENO SVETLO: Tači formira vojsku Kosova?!
Foto: AP

Poseta u Americi

DOBIO ZELENO SVETLO: Tači formira vojsku Kosova?!

Politika -
Tači je rekao da celokupni proces nadgledanja u sektoru bezbednosti kao i transformacija BSK u OSK učinjen uz podršku NATO i SAD. A dosadašnji koraci u procesu transformacije BSK u OSK čine sigurniji put ka učlanjenju u program Partnerstvo za mir i NATO

PRIŠTINA - Podršku za transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova Priština je dobila od predstavnika ministarstva odbrane SAD.

Ministarstva spoljnih poslova Kosova saopštilo je da je u susretu sa podsekretarom za odbranu SAD Evelin Farkaš ocenjeno je da će ova godina biti odlučujuća za transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova.

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači i ministar za evropske integracije Bekim Čolaku u okviru zvanične pošete SAD sastali su se u Pentagonu sa podsekretarom odbrane Farkaš i dobili podršku za transformaciju tih snaga .

Tači je rekao da celokupni proces nadgledanja u sektoru bezbednosti kao i transformacija BSK u OSK učinjen uz podršku NATO i SAD.

Farkaš je rekla da Kosovo ima potpuno podršku SAD u sferi bezbednosti, kaže se u saopštenju i dodaje da dosadašnji koraci u procesu transformacije BSK u OSK čine sigurnijom njen put ka učlanjenju u program Partnerstvo za mir i NATO.

Tači se sastao i sa senatorom Krisom Marfijem i kongresmenom Džordžom Holdingom.

Tokom posete SAD Tači će prisustvovati i Molitvenom dorucku, a najavljeni su i susreti sa visokim zvaničnicima SAD, navodeno je u saopštenju, a prenose mediji u Prištini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track