Zukorlić: Hoću da budem predsednik Srbije!

Zukorlić ode u političare

Zukorlić: Hoću da budem predsednik Srbije!

Politika -
Glavni muftija IZuS najavio borbu za mesto prvog čoveka Republike Srbije
BEOGRAD - Hoće na Andrićev venac!
Muftija Muamer Zukorlić obelodanio je juče da će se kandidovati za predsednika Srbije, te da računa na veliki broj glasova.
- Država i društvo su na ivici propasti i ja ću ponuditi autentičan program spasa prihvatljiv za sve građane Srbije - rekao je Zukorlić i dodao da nikada u važnim situacija nije bio po strani.
- Želim da preuzmem odgovornost, jer bi bilo veoma sebično i nekorektno s moje strane da, u situaciji u kojoj imate blede programe svih ostalih kandidata, imate kvalitetan program i sakrijete ga od javnosti - rekao je Zukorlić i dodao:
- Nema sumnje da ću dobiti ozbiljan broj glasova. Ono što je sigurno, jeste da glasove koje dobijem neću izneveriti i da će biti upotrebljeni u skladu s programom koji proklamujem - rekao je Zukorlić i najavio da će se odreći funkcije glavnog muftije IZ u Srbiji kad pobedi na predsedničkim izborima.
Lider SDPS Rasim Ljajić nije iznenađen ovom kandidaturom, za koju kaže da je „sprdnja“. Čak je, kako kaže, dobio opkladu od prijatelja, jer je bio ubeđen da će se muftija kandidovati.
- On sve dovodi do apsurda i šarlatanstva, tako se sprda i sa izborima. Svaki izborni ciklus mora da ima po jednog Šećeroskog, što je sada Zukorlić - kazao je Ljajić. On je uveren da će muftija doživeti debakl na izborima, te da će to biti dobro za IZ, jer će konačno videti ko je Zukorlić.
- Ma on je obična pevačica novokomponovane muzike koja bi po svaku cenu da se popne na binu. Zato se i kandidovao, da bude u centru medijske pažnje - rekao je Ljajić.
Lider SNS Tomislav Nikolić smatra da nije u redu da verski poglavar ulazi u politiku.
- Svako ima pravo da bira i bude biran, ali nije dobro da se sveštena lica, bez obzira na veroispovest, mešaju u politiku. Ne smatram Zukorlića konkurencijom, ne može da mi našteti - kazao je Nikolić za Kurir.

Muftija dobija 400.000 €!Đorđe Vuković, programski direktor Cesida, objašnjava da Zukorlić može da našteti jedino Ljajiću i Ugljaninu. Vuković smatra da motivacija može biti i novac, jer bi svakom od desetak kandidata trebalo da pripadne po najmanje 400.000 evra za kampanju.- Zalog je jedan odsto glasova, a Zukorlić će to dobiti - ističe Vuković.Zilkić: Zukorlić krši Ustav!Glavni muftija Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić kaže za Kurir da Zukorlić krši ustav i Islamske zajednice i države Srbije.- Njegova kandidatura bila bi presedan, jer Ustav Islamske zajednice izričito zabranjuje verskim poglavarima da učestvuju u politici! I državni organi ne bi trebalo da mu dozvole da učestvuje na izborima, jer bi prekršili Ustav Srbije, koja je sekularna država - naglasio je Zilkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track