Dačič: Nisam obećao da ću pronaći ubice novinara
Foto: BETA

Misterija

Dačič: Nisam obećao da ću pronaći ubice novinara

Politika -
Za vreme mog mandata gotovo da nema ubistva koje je nerazjašnjeno. Šta je bilo u vreme mandata drugih to neka odgovaraju oni koji su bili ministri, kazao je Dačić.

LESKOVAC - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je u Leskovcu da još nema pozudanih podataka o ubicama novinara Radislave Dade Vujasinović i Milana Pantića. Dačić je rekao novinarima u Leskovcu da pre četiri godine nije obećao da će naći ubice Dade Vujasinović, Milana Pantića i Slavka Ćuruvije, već da bi mu bilo "zadovoljstvo da se i ta pitanja razreše".

"Za vreme mog mandata gotovo da nema ubistva koje je nerazjašnjeno. Šta je bilo u vreme mandata drugih to neka odgovaraju oni koji su bili ministri", kazao je Dačić.

Ministar je podsetio da je u slučaju Dade Vujasinović istraga obnovljena i da je bilo nekih novih detalja oko ubistva Pantića.

"Ali, nažalost, to nije rezultiralo nekim pouzdanim podacima koji bi navodili na ime ubice. Ta pitanja nisu više u policiji. Ona su dugi niz godina u Tužilaštvu, tako da ne mogu da govorim u njihovo ime. Drago mi je da se u moje vreme tako nešto nije desilo. Naprotiv, u moje vreme, novinari imaju zaštitu, pa čak i policijsku pratnju", rekao je Dačić.

Novinarka Radislava Dada Vujasinović ubijena je na današnji dan 1994. godine u svom stanu, u Novom Beogradu. Pet godina kasnije 11. aprila 1999. godine u centru Beograda, u ulazu zgrade u kojoj je stanovao, ubijen je novinar Slavko Ćuruvija. Ispred svoje zgrade 11. juna 2001. u Jagodini ubijen je i dopisnik Večernjih novosti Milan Pantić. Ni jedan od ovih slučajeva nije rešen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja