PREMIJER POSTROJIO SARADNIKE U AVIONU: Ministri mirni ko bubice
Foto: Zorana Jevtic

Smotra u avionu

PREMIJER POSTROJIO SARADNIKE U AVIONU: Ministri mirni ko bubice

Politika -
Za razliku od putovanja u Niš kada su i pušili u autobusu, članovi kabineta sada su ćutali kao zaliveni na putu za Skoplje
1 / 4

BEOGRAD - Vlada Srbije bila je juče u Skoplju na zajedničkoj sednici sa Vladom Makedonije, a za razliku od prošlog puta, kada su svi članovi Vučićevog kabineta zajedno putovali u Niš, sada su bili mirni kao bubice! Dok su se tada, pre nekoliko meseci, u autobusu smejali, šalili, pušili, pa čak i pevali, sada su ko đaci prvaci sedeli na svojim mestima, mahom u tišini.

Bilo nekad, sad se prepričava... Ministri na putu za Niš
Bilo nekad, sad se prepričava... Ministri na putu za Niš

Je l’ volite brzu vožnjuJedino je ministar odbrane Bratislav Gašić pokušao da probije led pitanjem: „Deco, je l‘ volite brzu vožnju?“, ali mu se šala nije primila. I dok su svi ćutke čekali da stignu u Skoplje, ministar saobraćaja Aleksandar Antić pomno je proučavao plan posete. Kako saznajemo, Antić je sve vreme bio zadubljen u papire zbog straha od letenja!- U 2010. imao sam težak i neprijatan let i zaista dve godine nakon toga nisam leteo. U međuvremenu sam taj problem prevazišao i od novembra 2012. normalno letim. Iskreno govoreći, još imam taj osećaj nelagodnosti prilikom poletanja, ali se trudim da o tome ne razmišljam tako što obavezno nešto čitam - priznao je ministar.Međutim, dok su u avionu u prisustvu šefa Aleksandra Vučića bili manji od makovog zrna, ministri su se opustili i počeli s pošalicama čim je premijer okrenuo leđa.

Šta oni rade... Gašić isprobava Tasovčeve naočare
Šta oni rade... Gašić isprobava Tasovčeve naočare

Došaptavali seTako, dok su premijeri Srbije i Makedonije davali izjave posle potpisivanja sporazuma, ministar vojni je zabavljao prisutne. Naime, Bratislav Gašić uzeo je naočare ministra kulture Ivana Tasovca i isprobavao ih i tako zasmejavao ostale kolege. S druge strane, Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, i Ivica Dačić, šef diplomatije, veći deo vremena proveli su odvojeni, u došaptavanju.Kad su sleteli u Beograd, zbog jakog vetra nekoliko minuta nisu smela da se otvore vrata, ali na sreću, članovi vlade na kraju su uspeli da bezbedno izađu iz aviona.

Strah od letenja leči čitanjem... Aleksandar Antić
Strah od letenja leči čitanjem... Aleksandar Antić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track