Poslanik Srđan Šajn uhapšen na mađarskoj granici zbog diplomatskog pasoša!
Foto: Fonet Aleksandar Levajkovic

SULUDO: Hteo preko granice s nevažećim dokumentima

Poslanik Srđan Šajn uhapšen na mađarskoj granici zbog diplomatskog pasoša!

Politika -
Predsednik Romske partije probao da uđe u Mađarsku s putnom ispravom koju je MSP proglasio nevažećom 2014.

BEOGRAD - Srđan Šajn, predsednik Romske partije i bivši poslanik, priveden je 8. februara ove godine, kad je s diplomatskim pasošem, koji je MSP proglasio nevažećim, pokušao da pređe mađarsku granicu, saznaje Kurir.

Kune se da nije kriv

- Šajn je prilikom pasoške kontrole pokazao svoj diplomatski i građanski pasoš, a mađarska pogranična policija navela je da je za tim pasošem raspisana poternica u Portugalu i Grčkoj. Zadržali su ga na granici. Ipak, omogućili su mu da nastavi putovanje posle potpisivanja izjave da je nezakonito koristio diplomatski pasoš i da je saglasan s procedurom vraćanja nadležnom organu Srbije preko ambasade naše zemlje u Budimpešti - navodi naš izvor.Srđan Šajn tvrdi da nije ni pokušao da pređe granicu s nevažećim pasošem, već da je imao i svoj građanski.- Pitali su me na granici da li sam izgubio neki pasoš, jer je u Portugalu i Grčkoj proglašen nevažećim, rekao sam da nisam i da tamo nikad nisam ni putovao. Izvadio sam diplomatski pasoš, za koji sam znao da je nevažeći, i pokazao im - kaže Šajn. Dodaje da je sporni pasoš preuzelo naše konzularno predstavništvo.Inače, diplomatski pasoš koji je koristio Šajn je na listi 37 poništenih putnih isprava, koje je MSP proglasilo nevažećim 20. novembra 2014. godine. Kako saznajemo, još ukupno 24 političara, sportista, pevača kojima su putne isprave poništene nije vratilo MSP diplomatski pasoš.

Dačić: Pozivam sve koji imaju diplomatski pasoš da ga vrate. Čim se pojave na granici, biće uhapšeni
Dačić: Pozivam sve koji imaju diplomatski pasoš da ga vrate. Čim se pojave na granici, biće uhapšeni

A ako to ne učine, biće uhapšeni, kako je juče na konferenciji za medije rekao i šef diplomatije Ivica Dačić.

Preti apsom

- Pozivam sve koji imaju diplomatski pasoš da ga vrate. Zar neki misle da mogu nekoga da fasciniraju time što imaju diplomatski pasoš?! Čim se pojave na granici, biće uhapšeni - rekao je Dačić.(J. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja