SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici o poskupljenju struje, otkupu mleka, Bleru...
Foto: Nebojša Mandić

Pitali Vladu Srbije

SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici o poskupljenju struje, otkupu mleka, Bleru...

Politika -
Poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović pitao je ministra energetike Aleksandra Antića i ministra finansija Dušan Vujovića da li će socijalne kategorije koje trenutno imaju popuste prilikom plaćanja struje imati te olakšice i nakon najavljenog poskupljenja

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije danas su Vladi Srbije postavljali pitanja o najavljenom poskupljenju struje, problemima u otkupu mleka, proizvodnji "mercedesa", konsultantskoj kući Tonija Blera i Razvojnoj banci Vojvodine.Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga pitala je na početku sednice parlamenta Ministarstvo poljoprivrede kako će se rešiti poremećaj u otkupu mleka i stoke u Srbiji."Poljoprivrednici nemaju kome da prodaju te proizvode. Kada će se utvrditi zbog čijih se interesa dozvolio uvoz mesa", pitala je Papuga.Poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović pitao je ministra energetike Aleksandra Antića i ministra finansija Dušan Vujovića da li će socijalne kategorije koje trenutno imaju popuste prilikom plaćanja struje imati te olakšice i nakon najavljenog poskupljenja električne energije. "Da li se može razmisliti da za manje potrošače imamo manju akcizu, a za veće potrošače veću. Da li postoji mogućnost da se porodicama koje primaju bilo koji oblik socijalne pomoći otpišu prethodna dugovanja", pitao je Jovanović.On je pitao šta će država uraditi da se stabilizuje tržište mleka. Poslanica Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić pitala je zašto prestaje finansiranje portala "Indeks" koji se, kako je navela, široko koristi pri obradi i pretrazi prilikom izrade naučnih radova. "Ovaj portal je jedan od osnovnih alata za naučnu zajednicu i ne vidim ni jedan logičan razlog zašto da se uskraćuje jedan takav portal naučno istraživačkoj sceni. Nedopustivo je i očekujem da mi (ministar prosvete) Srđan Verbić odogovori o razlozima i motivima da se ovako nešto uradi", rekla je Čomić.Poslanik Socijaldemokratske stranke Janko Veselinović zatražio je da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odgovori na pitanja koja su mu do sada postavljana. On je pitao kakav status ima Toni Bler u Vladi Srbije."Da li (Toni Bler) ima svog čoveka u Vladi kao člana Vlade, ko ih plaća, da li ćemo u Skupštini uskoro dobiti ime tog čoveka i da li će biti izabran kao ministar za saradnju sa Blerovom kompanijom", pitao je Veselinović.On je pitao i šta je bilo od obećane izgradnje jeftinih stanova za koje je Vučić najavio da će kvadrat koštati 387 evra, a interesovao se i za proizvodnju vozila "mercedes" u zemunskom Ikarbusu. "Trebalo je sa traka da izlazi veća količina 'mercedesovih' proizvoda, ja ne vidim da sa traka silaze 'mercedesi'. Koliko je ljudi zaposleno na tim trakama, koliko je zaposleno u oblasti koja snabdeva tu proizvodnju", pitao je Veselinović. On je pitao i šta se dešava sa postavljanjem ambasadora u Nemačkoj i drugim važnim zemljama. Poslanik Srpske napredne stranke Dragan Šormaz pitao je Ministarstvo unutrašnjih poslova da li je krenulo u istragu povodom informacija da je biznismen Miroslav Mišković došao u posed ekskluzivnog zemljišta na Novom Beogradu po 36 puta manjoj tržišnoj ceni.

On je pitao i kakav je kredit podigla Demokratska stranka 2012. godine, u vreme izbora, od Razvojne banke Vojvodine, da li ga je vratila do sada, pod kojim uslovima je podigla i kakvu je zaštitu i kakvu garanciju ta banka imala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track