Stefanović: Nemamo informaciju da je B92 ugrožen
Foto: Marina Lopicic

Nisu tražili mišljenje MUP

Stefanović: Nemamo informaciju da je B92 ugrožen

Društvo -
Niti je TV B92 tražila mišljenje od MUP, niti je dostavila bilo kakve podatke o ugroženosti svojih novinara. Njihov evropski vlasnik im diktira šta treba da kažu i kakva će im biti uređivačka politika. Mi ćemo nastaviti da pružamo zaštitu pojedinim novinarima jer za to postoje opravdani razlozi, kazao je ministar MUP

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović danas je, povodom otkazivanja emitovanja emisije "Reporter" na TV B92 zbog, kako je navedeno, ugroženosti novinara, izjavio da ta medijska kuća nije dostavila MUP informacije o postojanju bezbednosnih rizika za njene novinare.

"Niti je TV B92 tražila mišljenje od MUP-a, niti je dostavila bilo kakve podatke o ugroženosti svojih novinara. Njihov evropski vlasnik im diktira šta treba da kažu i kakva će im biti uređivačka politika. Mi ćemo nastaviti da pružamo zaštitu pojedinim novinarima jer za to postoje opravdani razlozi", kazao je Stefanović na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost.

Ministar je uputio apel medijima da "prestanu" da pišu o načinu na koji MUP obezbeđuje štićene ličnosti u Srbiji."MUP ne saopštava podatke o štićenim ličnostima upravo da ne bi bila ugrožena njihova bezbednost. To važi i za novinare B92 koji se nalaze pod obezbeđenjem policije", kazao je Stefanović.Dodao je da država nije imala nikakav uticaj na uređivačku politiku medija u smislu zahteva za zabranu emitovanja pojedinih emisija.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović ocenio je da "nema smisla" da Televizija B92 "uzbunjuje javnost" tvrdnjom o postojanju pretnji za bezbednost svojih novinara, a da ne obavesti MUP.Televizija B92 saopštila je u ponedeljak da je u dogovoru sa urednicom redakcije Insajder, Brankicom Stanković odlučila da na neodređeno vreme odloži emitovanje emisije "Reporter", koja govori o malverzacijama u srpskom fubalu i uticaju politike na sport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track