Čanak: Dinkić u.rao sve čega se latio

Izbori

Čanak: Dinkić u.rao sve čega se latio

Politika -
Lider LSV-a optužio Ujedinjene regione Srbije da je stranka koja nema šta da ujedinjuje, jer u Srbiji ni ne postoje regioni, osim Vojvodine

MOKRIN - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak optužio je Ujedinjene regione Srbije da je stranka koja nema šta da ujedinjuje, jer u Srbiji ni ne postoje regioni, osim Vojvodine koja se jedino može nazvati regionom.

Čanak je na predizbornom skupu u Mokrinu rekao da je jedina ideja URS-a da sa malo bačenih mrvica na trpezu, na kojoj se nalaze šunke iz Vojvodine, kupi mir onih koji treba da ćute i veruju da nema nikog boljeg ko ume da ih vodi."Sećate li se vojvođanskih banaka i da su one bile kičma vojvođanske privrede. Najzaslužniji za to što Vojvodina više nema svojih banaka je (lider URS-a) Dinkić magistar Mlađan, koji je usrao svega čega se latio", rekao je Čanak.Prema njegovim rečima, lider URS-a najzaslužniji i za uvođenje PDV-a u Srbiji, a danas govori da je oduvek bio protiv tog poreskog nameta.

"Pa dobro, našta mi ličimo ovde, na nekoga ko zaboravlja šta su sve radili i šta su sve obećavali", zapitao se Čanak.Lider LSV-a je ponovio da je ta stranka podržala Vladu Mirka Cvetkovića zbog završetka saradnje sa Tribunalom u Hagu, dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i donošenja zakona koji su u skladu sa tekovinama EU.

"U sledećoj vladi, ako je budemo formirali, prva stvar koju ćemo pokrenuti biće pitanje nadležnosti Vojvodine, pitanje para i pitanje opštine Kikinda i onoga što se iz nje iznosi zato što je ona najsramniji primer eksploatacije Vojvodine", rekao je Čanak.

On je ocenio da se u toj opštini godišnje eksploatiše nafta u vrednosti 200 miliona evra i dodao da je građanima Kikinde, nakon svega što su im isisali, preostalo jedino još da po ulici uzimaju krv, što je nedopustivo i mora se braniti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track