Vučić: Slažem se s Kirbijem, mi jesmo u šizofrenoj situaciji!
Foto: Tanjug Rade Prelić

Posle izjave ambasadora SAD

Vučić: Slažem se s Kirbijem, mi jesmo u šizofrenoj situaciji!

Politika -
Premijer je negirao da je diplomata rekao da su Srbi šizofren narod, već je, kako je naveo, rekao da se nalazimo u "pomalo šizofrenoj situaciji gde imamo emocionalno dobar odnos prema Rusima, dok s druge strane želimo da živimo kao u Evropi"

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je saglasan s izjavom američkog ambasadora Majkla Kirbija da je Srbija u šizofrenoj situaciji te da srpski premijer treba da pomiri "emocionalno dobar odnos građana Srbije prema Rusiji i njihovu želju da žive kao u Evropi".

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara na pres konferenciji u Vladi Srbije, negirao da je Kirbi rekao da su Srbi šizofren narod, već je, kako je naveo, rekao da se nalazimo u "pomalo šizofrenoj situaciji gde imamo emocionalno dobar odnos prema Rusima, dok s druge strane želimo da živimo kao u Evropi".

"Saglasan sam sa svakom rečju koju je juče izgovorio, osim sa onim lepim rečima koje je o meni izgovorio. Uvek više volim da slušam B92 i N1 kada o meni govore, nego kada govori Majkl Kribi. Kirbi mnogo lepo govori u odnosu na njih", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja