AMBASADOR KIRBI PRENEO POZDRAVE: Bajden pozvao Vučića da poseti Vašington
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Nemanjina 11

AMBASADOR KIRBI PRENEO POZDRAVE: Bajden pozvao Vučića da poseti Vašington

Politika -
Jedna od tema bile su i moguće nove američke investicije u srpsku ekonomiju, posebno u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Konstatovan je i napredak u dijalogu Beograda i Prištine

BEOGRAD - Ambasador SAD Majkl Kirbi preneo je poziv potpredsednika SAD Džozefa Bajdena premijeru Srbije Aleksandru Vučiću za posetu Vašingtonu.Premijer Vučić i ambasador Kirbi razgovarali su o političkim i ekonomskim odnosima Srbije i SAD. Američki ambasador preneo je srpskom premijeru poziv potpredsednika Džozefa Bajdena da poseti Sjedinjene Američke Države, što bi doprinelo još većem unapređenju bilateralnih odnosa.

“Jedna od tema bile su i moguće nove američke investicije u srpsku ekonomiju, posebno u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Američki ambasador konstatovao je da reformske mere srpske Vlade počinju da daju opipljive rezultate, jer se primećuje poboljšanje ekonomske situacije u zemlji“, navodi se u saopštenju.

U razgovoru je konstatovan napredak u dijalogu Beograda i Prištine. Premijer Vučić istakao je opredeljenost Srbije da doprinosi političkoj i ekonomskoj stabilnosti regiona, kao osnove napretka svih zemalja Zapadnog Balkana, i punu posvećenost evropskom putu Srbije. Predsednik srpske Vlade i ambasador SAD razmotrili su i više regionalnih i međunarodnih pitanja, posebno u svetlu predsedavanja Srbije OEBS-u.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track