PUPS podelio stare računare

Kad Krka daruje

PUPS podelio stare računare

Politika -
Dom penzionera u Beogradu od Milana Krkobabića dobio polovne kompjutere

BEOGRAD - Mogao je i „komodor 64“ da donira!Korisnici Doma penzionera u opštini Stari grad od zamenika gradonačelnika Beograda Milana Krkobabića, dobili su na poklon „Internet klub“. Doduše, obezbeđeni računari su starosti gotovo kao i njihovi korisnici, ali ipak rade i imaju internet.

- Mnogi od penzionera imaju decu po inostranstvu pa im na ovaj način pružamo priliku da pričaju s njima. Takođe, šta penzioneri mogu da rade po ceo dan kod kuće?! Ovako, dođu u klub i mogu da igraju šah na kompjuteru - poručio je Krkobabić, dodajući da će penzionerima biti omogućeno i da završe računarske kurseve. Na ove reči odmah je usledio odgovor penzionera.

- Znači, ko položi kurs, taj dobija laptop - replicirala je jedna od penzionerki. Krkobabić junior je pokušao da izbegne odgovor, uz opasku da on nije ona vrsta političara koja će u predizbornoj kampanju da obećava sve i svašta.

- Videćemo, videćemo - zagonetan je ostao zamenik gradonačelnika.

Moderna baka!

Olivera Pacić, penzionerka iz Beograda, pojavila se juče u Domu penzionera sa tablet-računarom, koji, kako kaže, svakodnevno koristi.

- Ovo mi je već treći! Prvo sam imala obične, poput ovih koji su poklonjeni, pa onda laptop, a sad radim na tabletu. Najviše koristim Skajp, jer pričam sa decom, koja žive u Americi, ali i čitam novine, gledam sajtove koji me zanimaju. Fejsbuk ne koristim, jer retko da tamo mogu da nađem prijatelje svojih godina - kaže Pacićeva.

Golubovi pismonoše

Milan Krkobabić kaže da koristi kompjuter onoliko koliko mu je za posao neophodno.

- Nisam ja ni za Fejsbuk ni za Tviter. Nemam vremena za to. Ma, nemam ni za mobilni telefon. Koristim golubove pismonoše - rekao je u šali Krkobabić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track