Super je Koštunica, ali ja sam za Tadića!
Foto: BETA

Milorad Dodik

Super je Koštunica, ali ja sam za Tadića!

Politika -
Predsednik DSS Vojislav Koštunica dokazani je prijatelj Republike Srpske, rekao Milorad Dodik, ali dodao da podržava Borisa Tadića na izborima

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da je predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica dokazani prijatelj RS, koji je među najzaslužnijama za to što je prodaja Telekoma Srpske Telekomu Srbija omogućila socijalnu, ekonomsku i političku stabilizaciju RS.

"Veoma sam zahvalan Koštunici na saradnji koju smo imali dok je on bio predsednik Vlade Srbije, a ja premijer RS. Tada smo realizovali dosta zajedničkih projekata koje smo dogovarali", kazao je Dodik novinarima posle sastanka sa Koštunicom u Banjaluci. Telekom Srbije kupio je Telekom Srpske početkom 2007. godine za 646 miliona evra. Dodik je poručio da je zainteresovan za predstojeće izbore u Srbiji, navodeći da je RS "spremna da sarađuje sa svim političkim subjektima u Srbiji".

Dodik je kazao i da podržava lidera Demokratske stranke (DS) i predsedničkog kandidata u Srbiji Borisa Tadića, navodeći da njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) već godinama ima sporazum o saradnji sa DS-om. Lider DSS-a Vojislav Koštunica rekao je da godinama uspešno sarađuje sa predsednikom RS Miloradom Dodikom."Sarađujem zato što sam zainteresovan za prilike i razvoj RS i zato što Dodik predstavlja sagovornika od kojeg najbolje i najpotpunije mogu saznati kako se Republika razvija, jača i unapređuje", kazao je Koštunica. On je istakao značaj saradnje Srbije i RS, navodeći da osnov za tu saradnju predstavljaju specijalne i paralelne veze između njih. Te veze, dodao je, pružaju velike mogućnosti za još bolju saradnju - od ekonomije do kulture i sporta.

"Ne postoji veći i značajniji interes Srba od razvoja saradnje Republike Srbije i Republike Srpske", naglasio je Koštunica. Komentarišući to što Dodik pred izbore u Srbiji podržava lidera DS-a Borisa Tadića, Koštunica, koji je takođe kandidat za predsednika Srbije, rekao je da postoje različiti oblici saradnje. "DSS je uvek interes države i naroda stavljala iznad stranačkih interesa", naglasio je lider DSS-a. On je naveo da je upravo to spojilo Dodika i njega u saradnji. U Banjaluci će večeras biti promovisana knjiga Vojislava Koštunice "Zašto Srbija, a ne Evropska unija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track