Udruženje Republika Srpska - Čast otadžbine: Nije slučajno što se napad desio u zvorničkoj regiji
Foto: AP

Reagovanje

Udruženje Republika Srpska - Čast otadžbine: Nije slučajno što se napad desio u zvorničkoj regiji

Politika -
Proizvod džihada, odnosno projekcije Alije Izetbegovića, je upravo Nerdin Ibrić, koji je upotrebljen za ostvarivanje takozvanih viših ciljeva islama. On je pripremljen i upotrebljen da odnese živote i ugrozi narod, navodi se u saopštenju

Udruženje "Republika Srpska - Čast otadžbine" reagovalo je povodom poslednjih dešavanja u Republici Srpskoj. Kako se navodi, terorističkim činom u Zvorniku, pokazano je da u svakom momentu mogu da se ugroze gradjani i njihove osnovne institucije – od škole i mesta gde rade pa do same države... Saopštenje prenosimo u celini.- Prilikom osnivanja Udruženja i pri svim njegovim aktivnostima ostali smo opredijeljeni i usmereni ka zaštiti svih institucionalnih i ljudskih vrednosti Republike Srpske. Nažalost, poslednjih godina svedoci smo rastakanja institucija RS i razbijanja ukupnog društva kroz različite političke i stranačke sukobe. U takvoj atmosferi institucije RS postale su lak plen za njene neprijatelje, koji su nam poslednjim terorističkim činom u Zvorniku pokazali da u svakom momentu mogu da ugroze gradjane i njihove osnovne institucije – od škole i mesta gde rade pa do same države.Mi koji smo stvarali institucije RS, prije svega policiju i vojsku, i pre 23 godine smo znali da tamo gde nema policije i vojske RS, srpski narod ne može opstati, što poslednji teroristički napad u Zvorniku jasno pokazuje. Jasno je i to da se srpski narod ne može osloniti na insitucije koje konstantno, sa zadatkom, rade na preotimanju i preuzimanju institucija RS, i to čine svih ovih 23 godine.Sam čin napada govori da su bezbednosne strukture, SIP-a i OSA ili pak pojedinci u njima znali za pripremanje ovakve akcije, pa se pitamo zašto ništa nisu učinili da je spreče. Zašto?

Proizvod džihada, odnosno projekcije Alije Izetbegovića, je upravo Nerdin Ibrić, koji je upotrebljen za ostvarivanje takozvanih viših ciljeva islama. On je pripremljen i upotrebljen da odnese živote i ugrozi narod. Sećamo se da je još Hasan Čengić (SDA) stvorio prvi kamp u Visokom od dece šehida, odnosno onih čiji su roditelji poginuli u ratu. Tu decu je izolovao od društva i zajednice i tako im je stvoren novi vrednosni sud po kom oni lako daju svoj život za takozvane više ciljeve. Znamo da takvih ima na hiljade u BiH. Ta činjenica govori da je takozvana bela Al Kaida prisutna u BiH.Ovde se otvara i pitanje za lidere NATO-a i bezbednosnih agencija, ko je slao ljude u Siriju? A svi oni to dobro znaju - Bakir Izetbegović je decu organizovao za Sirijski sukob. Već godinama mladi ljudi u BiH su vrbovani za taj „posao“, i sad su se vratili u BiH. Bezbednosne agencije su sve to znale i znaju. Nije slučajno što se napad desio u zvorničkoj regiji. Svi su znali da će se desiti ISIL akcija, kao što svi zanju da je prva akcija Al Kaide, na tlu BiH, bila u Ulici Vase Miskina, kojom su Srbi optuženi za zločin prema narodu BiH.

Ne treba da se zanosimo - MUP RS se u ovom momentu ne može nositi sa ovim problemom jer su mu oduzete ingerencije, a zajedničke službe u BiH neće pomoći srpskom narodu jer je njihov krajnji cilj da nestane RS, a u tom slučaju srpski narod bi bio proteran iz BiH. Njihova ideja je da Srbe počne hvatati panika i da počnu verovati da ne mogu ostati na tom području.Žalosno je i ponašanje srpskih političara koji nesu ozbiljno stali iza svog naroda i iza RS.Šta uraditi? Rešenje je veoma jednostavno, i pravo na to nam je dao Dejton. Treba osnovati bezbednosni sistem koji će biti u stanju da zaštiti i državu i ljude. Sve to može u jedom danu da se realizuje samo je pitanje - ima li snage i hrabrosti. Ili ćemo kukavički gledati i čekati da nas ponovo trpaju u grobnice, u skladu i po planu Alijine islamske deklaracije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja