ZAPELI PREGOVORI Marko Đurić: Priština neće normalizaciju odnosa
Foto: Dragana Udovičić

Nema zajednice srpskih opština

ZAPELI PREGOVORI Marko Đurić: Priština neće normalizaciju odnosa

Politika -
Mi mislimo da bi u najmanju ruku bilo pošteno da i poglavlja i ceo proces evropskih integracija ne trpe zbog tvrdoglavog stava Prištine, rekao je Ðurić

BRISEL - Priština je zadala udarac normalizaciji odnosa, jer se oglušuje o osnivanje Zajednice srpskih opština, izjavio je juče u Briselu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posle runde dijaloga s Prištinom.

- Sad je politička odluka velikih sila kako će i da li će tretirati Srbiju. Mi mislimo da bi u najmanju ruku bilo pošteno da i poglavlja i ceo proces evropskih integracija ne trpe zbog tvrdoglavog stava Prištine - rekao je Ðurić.Kosovska ministarka zadužena za dijalog Beograda i Prištine Edita Tahiri izjavila je da su zahtevi Beograda u suprotnosti sa sporazumom o energetici, koji je ranije postignut. Ministar energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je da je jedan od pozitivnih aspekata jučerašnjih tehničkih pregovora Srbije i Kosova u Briselu bila odluka da se pitanje energetike vrati u okvir Energetske zajednice.(A. S. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja