Dan Pobede - temelj odnosa između država i naroda Evrope
Foto: Zorana Jevtic

Miroslav Parović

Dan Pobede - temelj odnosa između država i naroda Evrope

Politika -
Mi Srbi kao narod i Srbija kao država, moramo biti ponosni na to što su nam naši slavni preci omogućili da se sa radošću sećamo dana kada smo bili aktivni učesnici velike pobede dobra nad zlom

Lider Treće Srbije Miroslav Parović izjavio je da je Srbija ponosna na svoje pretke, koji su doprineli pobedi nad fašizmom.

- Danas kada slavimo sedamdeset godina od pobede nad nacizmom i fašizmom, mi Srbi kao narod i Srbija kao država, moramo biti ponosni na to što su nam naši slavni preci omogućili da se sa radošću sećamo dana kada smo bili aktivni učesnici velike pobede dobra nad zlom. Ponosni smo na naša dva antifašistička pokreta i na to što smo se kao narod prvi u Evropi organizovali na otpor okupatoru. Ponosni smo na to što je naš narod aktivno učestvovao zajedno sa Crvenom armijom u oslobađanju nekadašnje Jugoslavije. Ponosni smo što je i danas naša vojska na defileu pobednika u Moskvi - poručio je Parović.

- Dan Pobede je dan u kome se obeležava jedna od najvažnijih evropskih vrednosti, a to je antifašizam. Mi se zalažemo za novi dogovor između evropskih naroda i država u kome će antifašizam ponovo dobiti ključni značaj, čime će se zaustaviti pogubni procesi prekrajanja i revidiranja istorije - zaključio je lider Treće Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track