GOJKOVIĆ TURS: Maja se opet brčka, mi plaćamo
Foto: Profimedia

Predsednica srpskog parlamenta na službenom odmoru

GOJKOVIĆ TURS: Maja se opet brčka, mi plaćamo

Politika -
Šefica Skupštine je od septembra o trošku građana obišla čak 14 zemalja, uvek u društvu savetnika Uroša Balova. Tokom poslednja dva meseca birala je toplije krajeve, poput Turske, Italije, Kuvajta i Alžira

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković boravi u Alžiru, a to ne bi bilo ništa neobično da čelnica parlamenta nije posetila čak 14 zemlja, i to samo od septembra prošle godine. Razume se, o trošku građana Srbije. Zanimljivo je i to da je na svim putovanjima sa sobom vodila svitu od četvoro-petoro saradnika, među kojima je uvek bilo mesta i za njenog savetnika za spoljnu politiku Uroša Balova.A da šefica Skupštine zna šta valja, pokazuje i to što je samo u prethodna dva meseca, odnosno s prvim zracima sunca, Gojkovićeva birala i atraktivne morske destinacije - samo u aprilu i maju ove godine posetila je Italiju, Tursku, Kuvajt i Alžir.Samo za avionske karte i dnevnice za četvoročlanu delegaciju prve dame Skupštine građani Srbije su platili oko 2.300 evra. Prema računici koju je Kurir napravio, cena pojedinačne povratne karte do prestonice Alžira iznosi 485 evra za ekonomsku klasu, dok za biznis klasu treba izdvojiti čak 1.110 evra. Let do prestonice Kuvajta košta 560 evra za ekonomsku klasu, dok je u poslovnoj tri puta skuplji i iznosi 1.720 evra. Kako saznajemo, put Alžira s Gojkovićevom krenula su i tri člana njenog kabineta, među kojima je, gle čuda, opet Uroš Balov.

Kurir je pitanja o troškovima putovanja predsednice parlamenta uputio Generalnom sekretarijatu Skupštine, ali odgovore nismo dobili. A na pitanje koji je konkretno cilj posete, nisu odgovorili ni iz kabineta Gojkovićeve.Međutim, ona se u zvaničnom saopštenju pohvalila da će „ekonomski odnosi između Srbije i Alžira u narednom periodu dostići visok nivo, kakav je postojao pre 20 godina“.Za analitičara Milana Nikolića mnoga putovanja funkcionera države su besmislena.- Ne treba sve banalizovati i predsednica treba da putuje, ali nema nikakve potrebe da vodi svitu. To je klasičan turizam preko leđa građana - kaže Nikolić.Podsetimo, i sam premijer Aleksandar Vučić u nekoliko navrata je javno kritikovao i tražio izveštaje o službenim putovanjima jer su, po njemu, mnoga bila besmislena.

OVDE JE PUTOVALA- septembar 2014 - Norveška- oktobar 2014 - Mađarska- oktobar 2014 - Češka- oktobar 2014 - Švajcarska- novembar 2014 - V. Britanija- decembar 2014 - Azerbejdžan- decembar 2014 - Rusija- februar 2015 - Makedonija- mart 2015 - Albanija- april 2015 - Turska- april 2015 - Italija- maj 2015 - Kuvajt- maj 2015 - Alžir

RezUKIDAJU POSLANIČKE EKSKURZIJESkupštinski odbor za spoljne poslove predložio je juče ograničenje razmene poseta poslaničkih grupa prijateljstava do kraja 2015, što praktično znači da će brojna putovanja iz državnog budžeta biti ukinuta. U republičkom parlamentu postoje 74 poslaničke grupe prijateljstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track