Šešelj: Sprema se napad terorista na Srbiju
Foto: Dado Đilas

Lider SRS tvrdi

Šešelj: Sprema se napad terorista na Srbiju

Politika -
On je naglasio da je ova operacija izrazito antisrpskog karaktera i dodao da Balkan postaje ponovo čvorište geostrateških interesa na globalnom planu

BEOGRAD - Vojislav Šešelj, predsednik SRS, upozorio je juče da će se u Srbiji na Vidovdan dogoditi već dugo planiran teroristički napad, a da će akciju „Orao“ izvesti grupe raspoređene u svim regionima Srbije.On je naglasio da je ova operacija izrazito antisrpskog karaktera i dodao da Balkan postaje ponovo čvorište geostrateških interesa na globalnom planu.- Makedonija sad važi kao primer i upozorenje Beogradu šta ga čeka ukoliko ne bude kooperativan - kazao je Šešelj na konferenciji za novinare.Zapadne obaveštajne strukture, tvrdi šef radikala, skovale su pakleni plan kako bi se izazvao haos, a isplanirani udar bio bi na visokofrekventnim lokacijama sa što više civilnih žrtava.

Kao datum do kada bi se morale desiti tražene odluke određen je 28. jun, u protivnom - akcija „Orao“ se sprovodi na Vidovdan, a potom se otvara i problem u Preševskoj dolini i Sandžaku - rekao je Šešelj.

On je poručio da se državni organi efikasno suprotstave svemu onome što nam planiraju zapadne sile kako bi se sprečio veliki haos i brojne žrtve ako dođe do tih terorističkih napada. (S. Đ.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track