Teški udarci DS i SNS

Obračun u „Utisku nedelje“

Teški udarci DS i SNS

Politika -
Đelić: Jorgovanka, objasnite da li ste dobili stan od 140 kvadrata? Tabakovićeva: Gospodine Đeliću, kažite nam odakle vama 25 miliona evra?

BEOGRAD - Letelo perje!Pošto su pokazali da imaju različita politička mišljenja o svim aktuelnim temama, član Predsedništva DS Božidar Đelić i potpredsednica SNS Jorgovanka Tabaković u oštrom duelu u „Utisku nedelje“ razmenili su niz ozbiljnih optužbi o tome ko je na štetu građana Srbije pribavio više novca i nekretnina! Žučna rasprava okončana je pretnjama tužbom.

Varnice su sevale na sve strane, ali sukob dvoje visokih funkcionera počeo je Đelićevom molbom da Tabakovićeva prokomentariše sliku na kojoj se vidi kako zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić drži tablu s nazivom ulice na kojoj piše „Ulica Ratka Mladića“. Ona je izbegla direktan odgovor i otvorila škakljivu temu.

Tabakovićeva: Odgovorite, jeste li platili porez na dobit na akcije koje ste dobili od Kredi agrikol banke kao član menadžmenta? Trgovali ste informacijama koje ste imali o ceni spoljnog duga Srbije prema Londonskom klubu poverilaca i za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist. Objasnite, odakle vam 25 miliona evra?

Đelić: Te tvrdnje nisu tačne, a za iznete optužbe zatražiću objašnjenje i odgovornost pred sudom. Vi ste kao menadžer u Telekomu Srbija dobili besplatno stan. Odakle vam stan od 140 kvadrata?!

Tabakovićeva: Već 12 godina živim u tom stanu sa troje dece, ali taj stan nisam otkupila.

Nakon teških reči Božidar Đelić i Jorgovanak Tabaković nisu želeli da daju izjave.

Mladić heroj

Tokom polemike o tome da li Srbija treba da sledi ideje pokojnog premijera Zorana Đinđića ili Ratka Mladića, Jorgovanka Tabaković rekla je da je general tragična figura i dobar srpski vojnik, čija krivica za masakr u Srebrenici nije dokazana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track