SNS: DS u javni sektor zaposlile čitave familije, prijatelje...
Foto: Marina Lopičić

Reagovanje

SNS: DS u javni sektor zaposlile čitave familije, prijatelje...

Politika -
Naprednjaci navode da oni svakog meseca iz budžeta Srbije dobijaju narodne pare, a neki čak i na izmišljenim radnim mestima

BEOGRAD - Srpska napredna stranka saopštila je danas da je nimalo ne čudi što je Vlada u senci Demokratske stranke protiv racionalizacije javnog sektora, jer su, kako navode u toj stranci, demokrate u taj sektor zaposlile čitave familije, prijatelje i članove stranke.

Naprednjaci navode da oni svakog meseca iz budžeta Srbije dobijaju narodne pare, a neki čak i na izmišljenim radnim mestima. "Dok su demokrate činile sve da unište privatni sektor u Srbiji i ne pitajući se kako građani van javnog sektora preživljavaju, u isto vreme su svojim kriminalno-političkim kombinacijama uništili i svaki deo javne uprave i na svakom koraku pljačkali narodne pare", poručuju iz SNS.

Lider DS Bojanu Pajtiću naprednjaci poručuju da ga građani Vojvodine ne plaćaju da bi se slikao na konferencijama za novinare u sedištu stranke, već da bar, iako svi znaju da ništa ne radi, bude na svom radnom mestu.Iz DS je ranije danas saopšteno da Nacrt zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnoj upravi ne može unaprediti kvalitet njenog rada i da se donosi samo da bi se ispunilo obećanje MMF o smanjenju mase plata zaposlenih u javnom sektoru.

Posle sednice Vlade u senci navedeno je i da za racionalizaciju u javnoj upravi nisu poznati kriterijumi, ni program, te da će u javnoj upravi ostati partijski kadrovi, a da će biti otpušteni stručnjaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja