Političari odgovaraju na Kurirovo pitanje dana

Izbori 2012

Političari odgovaraju na Kurirovo pitanje dana

Politika -

Da li ćete povećati socijalna davanja ukoliko dođete na vlast?

Dušan Milisavljević, DS

- Kao lekar i narodni poslanik uvek sam se zalagao za prava socijalno najugroženijih, a DS kao stranka socijalno-demokratske orijentacije u svom programu i radu ima za cilj brigu o socijalno ugroženim kategorijama.

Boris Aleksić, SRS

- Socijalna davanja moraju da se povećaju, a pre svega da se veliki privredni subjekti nateraju da plaćaju doprinose. Te velike kompanije duguju pet milijardi evra. Zbog toga je danas egzistencija radnika dovedena u pitanje. Ako bismo te privredne subjekte naterali da vrate taj novac, najveći deo bismo usmerili upravo za socijalna davanja.

Konstantin Arsenović, PUPS

- Od opšteg ekonomskog stanja u državi zavisi da li će se povećati socijalna davanja. Stav naše stranke je poznat, a to je da ako rastu zarade, onda srazmerno tome moraju da rastu i socijalna davanja.

Zoran Nikolić, DSS

- DSS ima dobar program, koji obuhvata zapošljavanje ljudi i pravičniju preraspodelu sredstava. Mi bismo formirali i rezervni fond, koji bi se punio uvođenjem dinara na cigarete, alkoholna pića, gorivo. To bi povećalo podršku socijalno ugroženim kategorijama.

Miroslav Čučković, URS

- Mi smo kao URS izdejstvovali izmenu Zakona o lokalnim samoupravama kojom smo lokalnim vlastima omogućili više sredstava. Kad Dinkić postane premijer, privreda će više da radi, a samim tim će biti više sredstava za trudnice, porodilje i penzionere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track