Đulijani gost SNS

Đulijani gost SNS

Politika -
Ovde sam privatno i nikada nismo pričali o tome da mi se plati dolazak, rekao je nekadašnji gradonačelnik Njujorka

BEOGRAD - Nekadašnji gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani boravi danas u privatnoj poseti Beogradu na poziv Srpske napredne stranke, koja mu je predstavila planove za razvoj Beograda i Srbije.

Đulijani je tokom plovidbe Savom u društvu svog domaćina, kandidata SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandra Vučića, rekao novinarima da njegova poseta nije plaćena, te da nema nikakve veze sa politikom.

"Ovde sam privatno i nikada nismo pričali o tome da mi se plati dolazak", odgovorio je Đulijani novinarima na pitanje da li je i koliko novca dobio za dolazak u Beograd.

On je dodao da je trenutno biznismen, da nije povezan sa politikom i da je savetovao i druge gradove kako da se razvijaju.

On je takođe rekao da glavni grad Srbije, inače jedan od najlepših gradova na svetu, projekat "Beograd na vodi" može učiniti još boljim i lepšim.

Prema njegovim rečima, najvažnija stvar za uspeh tog projekta je brže dobijanje dozvola za gradnju, jer investitore obeshrabruje ako taj proces dugo traje.

On je dodao da tamo gde ima puno papirologije ima i puno korupcije, kako u Njujorku, tako i u Beogradu, kao i u bilo kom drugom gradu u svetu

"Ovo je izvanredan projekat i biće mi čast da pomognem da se on na bilo koji način realizuje", rekao je Đulijani na brodu kojim je sa Vučićem krstario Savom.

Đulijani je rekao da svi veliki uspešni i predivni gradovi u svetu izlaze na reke i da je to potencijal koji i Beograda treba da iskoristi i istakao da Vučić "ima nos da to i uradi". On je podsetio da je jutros plovio Savom i da sve izgleda prljavo i uništeno i da ga to sve podseća na Njujork od pre mnogo godina. "Sve to može da se promeni. Srbija je divna zemlja. Imate vredan narod i sve elemente da Beograd postane predivan grad", kazao je Đulijani, na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao velik broj aktivista Srpske napredne stranke zbog čega je bio otežan rad predstavnicima medija.

Kandidat SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić rekao je da su naprednjaci svom gostu predstavili deo planova za Beograd i šta je potrebno za bolji život Beograđana.

Predsednički kandidat i lider SNS-a Tomislav Nikolić rekao je da dolazak Đulijanija pokazatelj kako ljudi u svetu cene ono što SNS želi da uradi. On je rekao da žele da razbiju laži o njemu i Vučiću koje se plasiraju i istakao da su projekti naprednjaka apsolutno ostvarivi. Nikolić je poručio da će SNS pobediti na izborima bez obzira na kampanju koja se vodi protiv njih.

Đulijani o podršci bombardovanu Beograda Bivši gradonalčelnik Njujorka Rudolf Đulijani izjavio je da Srbija i SAD treba da razvijaju prijateljske odnose i istakao da je došao u Beograd da pruži savete o unapređenju ekonomskog razvoja Srbije. On je o njegovom podržavanju bombardovanja Srbije 1999. godine ispričao priču o bliskom rođaku koji je učestvovao u ratu protiv Japana, a da on (Đulijani) danas najveće poslove ima u toj zemlji i dobre prijatelje.

"Vi govorite o periodu od pre mnogo godina. Moramo da idemo napred i rešavamo probleme koji su pred nama i Srbija i Amerika treba da razvijaju prijateljske odnose", rekao je Đulijani i dodao da je došao da da savete kako da se unapredi ekonomski razvoj zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track