MUFTIJA JUSUFSPAHIĆ: Bakirovi preci su beogradskijih od mojih
Foto: Marina Lopičić

Dolazak članova Predsedništva BiH u Beograd

MUFTIJA JUSUFSPAHIĆ: Bakirovi preci su beogradskijih od mojih

Politika -
Mogu da kažem za Bakira da su njegovi preci beogradskiji od mojih, oni su živeli u Francuskoj ulici u Beogradu... Negde su se neke stvari potpuno zatvorile, desilo se da smo se udaljili..., dodaje Jusufspahić

BEOGRAD - Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić povodom dolaska članova Predsedništva BiH u Beograd, u posetu koja je protekla u veoma pozitivnom tonu, rekao je da iz situacija u koje smo uvedeni tuđim greškama izađemo svojim naporom.

On je govorio povodom dolaska članova Predsedništva BiH u Beograd, u posetu koja je protekla u veoma pozitivnom tonu.

“Zahvalan sam bogu na tome što se odnosi između Srbije i BiH smiruju. Kamo sreće da nije bilo rata, da nije bilo Srebrenice, Bratunca, onda bi osećaj bio potpun. Na nama je da se borimo da iz situacija u koje smo uvučeni tuđim greškama izađemo svojim naporom“, kaže Jusufspahić.

Prema njegovim rečima, na funkcionerima je da naprave konkretne korake ka pomirenju i zajedničkom napretku.

“Možemo se uveriti u to da je potreban kontinuitet dobrih odnosa ka trendu smirivanja. Prvenstveno je najbitnija ekonomija i bolje materijalno stanje ljudi. To će doprineti da se situacija potpuno smiri, ali opet, mi svaki dan šetamo Knez Mihailovom, to je naša Baščaršija...“, navodi Jusufspahić.

Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović je rekao u Beogradu da je glavni grad Srbije grad njegovih predaka.

“Mogu da kažem za Bakira da su njegovi preci beogradskiji od mojih, oni su živeli u Francuskoj ulici u Beogradu... Negde su se neke stvari potpuno zatvorile, desilo se da smo se udaljili...“, dodaje Jusufspahić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsedništva BiH prošetali su centrom Beograda, seli u baštu jednog restorana, a zatim otišli na Kalemegdan.

(B 92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track