SVETSKI MOĆNICI U BEOGRADU: Keri, Lavrov i Štajnmajer dolaze u decembru
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova

Ministarski savet OEBS

SVETSKI MOĆNICI U BEOGRADU: Keri, Lavrov i Štajnmajer dolaze u decembru

Politika -
Kako ovogodišnji predsedavajući OEBS, Srbija očekuje da na skup kojim će označiti kraj svog mandata dođe više od 50 ministara spoljnih poslova

BEOGRAD - Američki državni sekretar Džon Keri, kao i ministri spoljnih poslova Rusije i Nemačke, Sergej Lavrov i Frank Valter Štajnmajer, planiraju da dođu u Beograd u decembru, na godišnji Ministarski savet OEBS.

Sastanak se održava 3. i 4. decembra, a praksa je da na njega dolaze šefovi diplomatije zemalja OEBS, kojih ima 57, i 11 iz partnerskih država, mada su retko svi na broju.

Kako ovogodišnji predsedavajući OEBS, Srbija očekuje da na skup kojim će označiti kraj svog mandata dođe više od 50 ministara spoljnih poslova. Konferenciju će otvoriti ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je poručio da su pripreme već počele i da će to biti jedan od najvećih skupova u Beogradu još od Pokreta nesvrstanih.

Srbija je za predsedavanje OEBS izdvojila četiri miliona evra, a Švajcarska, koja je prethodno imala tu funkciju, utrošila je i nekoliko puta veću sumu.

(Fonet/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track