DS: Velja Ilić koristi govor mržnje

DS: Velja Ilić koristi govor mržnje

Politika -
Posle Miloša ukazala šansa i prilika da Šumadinci ponovo povedu Srbiju. Ne može više Crnogorac da vlada Srbijom", rekao je Ilić za vreme posete Takovu

BEOGRAD - Demokratska stranka osudila je izjavu lidera Nove Srbije Velimira Ilića da je Srbiji potreban predsednik Šumadinac, ocenivši da predstavlja jezik mržnje i podele koji zaslužuju osudu javnosti.

"U prošlosti smo imali krvave rezultate Nikolićevih prebrojavanja, nacionalističke retorike i vređanja ljudi zbog različitosti, a danas se njegov verni koalicioni partner koji je do sada bio zadužen za kraduckanje, kandiduje da Srbiju deli i da uvodi ovog puta podele unutar samog srpskog naroda", navodi se u saopštenju DS.

"Danima već slušamo kako je Toma Nikolić ujedinitelj, a Velimir Ilić je odmah dokazao da je i to, kao i sve u njihovoj politici, neistina, i da sa tim ljudima slede nove podele među srpskim narodom", dodaje se u saopštenju.

DS navodi da je lider te partije i doskorašnji predsednik Srbije Boris Tadić bio predsednik svih građana i zaštitnik srpskih interesa, a da je "koalicija Nikolić-Karić-Ilić sa ovakvim jezikom mržnje sramota za srpski narod kome je dosta podela".

Lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" sastavljena je od Srba iz svih krajeva zemlje i predstavnika svih nacionalnih zajednica koje u Srbiji žive.

DS ukazuje da je ponosna na tu činjenicu i poručuje da će, kao i do sada, raditi u interesu svakog građanina Srbije.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je ranije da će predsednik SNS Tomislav NIkolić i lista "Pokrenimo Srbiju" pobediti na izborima i da očekuje da će im se kasnije pridružiti i lider DS S Vojislav Koštunica "pa da na čelu Srbije konačno budu dva Šumadinca".

"Želim da opomenem Srbiju da se, evo posle ko zna koliko godina, posle Miloša ukazala šansa i prilika da Šumadinci ponovo povedu Srbiju. Ne može više Crnogorac da vlada Srbijom", rekao je Ilić za vreme posete Takovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track