ČIST NEPOTIZAM: Zoran Babić dao kumu iz budžeta 2,5 miliona za vašar!

Šef poslaničke grupe SNS pomaže rodbinu

ČIST NEPOTIZAM: Zoran Babić dao kumu iz budžeta 2,5 miliona za vašar!

Politika -
Muzički festival Lovefest u Vrnjačkoj Banji, čiji je osnivač i zastupnik Zoran Stanojević, kumče ovog naprednjaka, iz budžeta dobio oko 2,5 miliona dinara i neviđenu promociju. Naprednjak kaže da je pomogao samo tako što je reklamirao ovu manifestaciiju i doveo ministra Nebojšu Stefanovića i druge političare

BEOGRAD - Zoran Stanojević, jedan od organizatora muzičkog festivala Lovefest, kum je Zorana Babića, šefa poslaničke grupe SNS.

Inače, ovaj festival je ove godine iz javnih prihoda dobio oko 2,5 miliona dinara, što ranije nije bio slučaj, a Babić je svom kumu pomogao i time što je posredovao da na ovu manifestaciju dođu visoki državni funkcioneri poput ministra policije Nebojše Stefanovića.Kako saznajemo, Babić je sa porodicom Stanojević u kumovskim vezama već generacijama.Marketing menadžerOvo nam je potvrdio i sam Babić, koji, međutim, ističe da ni na koji način nije pomogao svom kumčetu da pribavi sredstva za organizaciju.- Istina je da smo u kumovskim vezama. Zoranov deda je mene krstio, a njegov otac je krstio moju decu. To je staro kumstvo, ali Zoran zbog toga nije imao nikakve privilegije. Organizatori festivala su mladi kreativni ljudi koji vredno rade i ne čekaju da im država nađe posao.

Ja sam Zoranu pomogao samo u smislu reklamiranja i time što sam neke ljude poput Nebojše Stefanovića pozvao da dođu na festival - kaže Babić i dodaje da u tome ne vidi nikakav problem.Inače, ovaj festival organizuje udruženje građana Lovefest Vrnjačka Banja, osnovano 2009. godine, čiji je zastupnik i jedan od osnivača Zoran Stanojević.

Ovajdio se... Zoran Stanojević, kumče šefa poslaničke grupe SNS, zaradio od festivala koji plaćaju građani Srbije
Ovajdio se... Zoran Stanojević, kumče šefa poslaničke grupe SNS, zaradio od festivala koji plaćaju građani Srbije

Malo muPrema Stanojevićevim rečima, Lovefest je od opštine ove godine dobio oko 1,6 miliona dinara, bez PDV, a od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije još oko 800.000 dinara. No, Stanojević tvrdi da su ta sredstva mizerna za organizaciju ovakvog događaja, naročito u poređenju s tim koliko novca dobijaju slični festivali.- Ni na koji način nismo profitirali od toga što mi je Babić kum. Za devet godina postojanja udruženja Lovefest, ove godine smo prvi put dobili neka značajnija sredstva od države, a i to je ništa u poređenju s tim koliko drugi slični događaji dobijaju i koliku zaradu ima opština zahvaljujući nama. O ovom problemu sam želeo da pričam i s premijerom Aleksandrom Vučićem, pa sam Babića zamolio da nam ugovori sastanak, međutim, on to nije uradio. Čak ni tu nisam imao nikakvu protekciju - navodi Stanojević.Bivši nisu davali pareI predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, koji je u Babićevom društvu slušao di-džejeve, požurio je da odbrani visokog funkcionera SNS:- Babić nema veze s novcem koji je opština dodelila festivalu. Lovefest je turistička, ali i privrednička manifestacija koja donosi dosta novca Vrnjačkoj Banji i mi ćemo je podržavati i narednih godina.Na pitanje koliko sredstava je Lovefest dobio 2012, 2013 i 2014, Đurović nam je poručio da je tada bilo „drugo opštinsko rukovodstvo“ i da će nam podatke dostaviti njegovi saradnici, ali odgovor nismo dobili.

MenadžerisaoUGOVARAO I LUKASABabić se, kako saznajemo, bacio i u menadžerske vode - pokušao je da sa Acom Lukasom, koji je 6. avgusta nastupao u Vrnjačkoj Banji, ispregovara za nastup.- Babić je zvao menadžera Ace Lukasa Tomicu Žugića i pokušao da spusti Lukasu cenu. Kad mu nije uspelo, predložio je da se pola plati preko računa a deo honorara da se odredi na osnovu prodatih karata.

Ojadio roditeljeZATVORIO BIZNIS SA APARTMANIMAMajka šefa poslaničke grupe SNS izdavala je u Vrnjačkoj Banji skupe apartmane, koji su koštali i 50 evra po noćenju, ali je Babić majci, nakon što su mediji to otkrili, zabranio da se time bavi.- Iako nema ničeg nelegalnog u izdavanju apartmana, zamolio sam majku da ih više ne izdaje kako zlonamernicima ne bi dala municiju u ruke da nas napadaju. Naravno da joj to teško pada materijalno, ali šta ću... - tvrdi Babić.

ČINJENICE LOVEFEST PROFITIRAO OD KAD GA REKLAMIRA BABIĆMuzički festival Lovefest okuplja poznate di-džejeve iz evropskih gradova. Ova manifestacija održana je ove godine u Vrnjačkoj Banji po deveti putZastupnik udruženja građana Lovefest, koji je i vlasnik festivala, prema podacima APR, jeste Zoran Stanojević,kumče Zorana BabićaFestival Lovefest je prvi put ove godine, kako tvrde organizatori, iz lokalnog i republičkog budžeta dobio ukupno oko 2,5 miliona dinaraOvaj muzički festival prvi put je organizovan 2007. godine, a udruženje građana Lovefest, koje je sadašnji organizator, osnovano je 2009.

OVAKO JE GOVORIO BABIĆ:8. 8. 2015. - Došao sam na festival da kao lokalpatriota podržim veliku manifestaciju koja svake godine privlači sve više mladih, ali i da ispoštujem organizatore, među kojima su mi kumovi i rođaci.12. 8. 2015. - Nemam rođake među organizatorima. Jedan od njih je moj kum - njegov deda je mene krstio, a otac je krstio moju decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track