DRŽAVNI NUDISTI: Predsednik opštine Priboj službenim autom išao da se sunča go?

Javni funkcioner pokazao da baš zna da uživa

DRŽAVNI NUDISTI: Predsednik opštine Priboj službenim autom išao da se sunča go?

Politika -
Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, „mazdom“ je navodno otputovao na nudističku plažu Adu Bojanu u Crnoj Gori

BEOGRAD - Ne mareći za preporuke Aleksandra Vučića o racionalnom korišćenju službenih vozila, naprednjak Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, službenom „mazdom“ otputovao je na crnogorsko ostrvo Adu Bojanu. Ili je vozilo, što bi bilo još gore, ustupio nekome da se njime švrćka.

13. 8. 2015. Ada Bojana - „Mazdom“ među golaće... Auto opštine Priboj
13. 8. 2015. Ada Bojana - „Mazdom“ među golaće... Auto opštine Priboj

Naime, službeni auto „mazda“, koje je donacijom Japana pripalo opštini Priboj, fotografisao je pre nekoliko dana jedan od srpskih turista u blizini, ni manje ni više, nego nudističkog naselja i tu fotografiju postavio na svom Fejsbuk profilu:- Evo, drugari, kako se arče donacije vlade Japana. Na Adi Bojani da se guz*ce sunčaju i peku... - napisao je revoltirani građanin.

Donacija vlade Japana... Ova vozila dobili su državni službenici
Donacija vlade Japana... Ova vozila dobili su državni službenici

Politički analitičar Vladimir Goati kaže da ukoliko je Rvović službeno vozilo koristio da bi otputovao da se brčka, onda je to školski primer zloupotrebe javnih ovlašćenja.- Ako je to tačno, to onda predstavlja školski primer korišćenja javnih sredstava za sopstveno uživanje, što je neprimereno i nedopustivo. Istina je da je premijer više puta apelovao da se službena vozila racionalno koriste - objašnjava Goati, dodajući šaljivo da se nada da je Rvović na nudističkoj plaži barem „uhvatio lepo mesto i imao lep pogled“.Ekonomista Milan Kovačević, s druge strane, podseća da je zakonom predviđeno da neki javni funkcioneri imaju pravo da službeno vozilo koriste u privatne svrhe.- Međutim, ukoliko predsednik opštine Priboj na to nema prava, onda je ovu priliku iskoristio da se dobrim autom pohvali na moru i na taj način zloupotrebio ovlašćenja - dodaje Kovačević.

Mesto za slobodnije.. Plaža na Adi Bojani
Mesto za slobodnije.. Plaža na Adi Bojani

Grade odmarališteVADI SE NA DECULazar Rvović nije odgovarao na pozive Kurira, a njegova sekretarica je najpre rekla da je na terenu. Čuvši pitanje, posle kraće pauze je izustila:- Bolje da sačekamo ponedeljak.Ipak, za pojedine medije Rvović se juče pravdao da opština Priboj na Crnogorskom primorju poseduje dečje odmaralište, a da su „u toku završni radovi na njegovom renoviranju“.- Radove su 12. avgusta obilazili nadzor, uprava i lokalni mediji, završavala se neophodna administracija o dobijanju dozvole za rad - pravdao se Rvović.

I OVI JAVNI FUNCIONERI SU SE OVAJDILI O DRŽAVUVelja Ilić uživao na AdiPaparaco Kurira ulovio je službenu limuzinu „leksus“, koju je zadužio kabinet ministra bez portfelja Velimira Ilića, početkom jula, usred radnog vremena, na gradskoj plaži Ade Ciganlije u Beogradu.Nikola Selaković kupovao burekMinistar pravde i potpredsednik SNS Nikola Selaković iskoristio je početkom maja službenu limuzinu, čije korišćenje plaćaju građani Srbije, da skokne po doručak i time ugrozio saobraćaj u centru grada, u Svetogorskoj ulici.Dragan Jovanović putovao u ParalijuDragan Jovanović, potpredsednik JS i zamenik gradonačelnika Leskovca, priznao je da je na stranački skup u Paraliji putovao službenim automobilom. Zanimljivo, kako je rekao, on u tome ne vidi nikakvu zloupotrebu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track