BACILI SE NA DIJETU: Socijalisti stesali liniju za izbore!

Vrhuška SPS krenula u novu kampanju

BACILI SE NA DIJETU: Socijalisti stesali liniju za izbore!

Politika -
Ivica Dačić i njegovi funkcioneri bacili se na dijetu. Rešili da koriguju ishranu i da u dobroj formi uđu u izbornu trku

BEOGRAD - Znajući da je za uspeh na izborima, pored političkog programa, ponekad potreban i neki poseban faktor, socijalisti su kolektivno rešili da se bace na dijetu i malo stešu liniju.Naime, izjava premijera Aleksandra Vučića da postoji mogućnost da u narednom periodu, pored lokalnih i pokrajinskih, raspiše i parlamentarne izbore, naterala je socijaliste, koji su se primetno opustili u prethodnom periodu da se uozbilje i poprave svoju formu. Međutim, iako je simptomatično, niko od njih neće da prizna da gubljenje kilograma ima veze s predstojećim izborima.

Samo zbog zdravljaDušan Bajatović kaže da je smršao 12 kilograma iz zdravstvenih razloga.- Doktor mi je bukvalno naredio - ili ćeš smršati ili će s tobom biti ko zna šta. Imao sam, a imam i dalje, probleme s visokim pritiskom. Situacija je bila toliko ozbiljna da sam samo srećom ostao živ. Međutim, sad mi je drago što sam fit. Izgledam mnogo mlađe i kažu da delujem muževnije - kaže nam on.I Ivica Dačić, kako saznajemo, navodi da je dijetu držao zbog visokog šećera, a smršao je skoro desetak kilograma.- U jednom trenutku nije ni hteo da uzima manja odela kako bi svima pokazao koliko je smršao. Realno, Dačić je veliki gurman, ali dijeta mu je pomogla u rešavanju zdravstvenih tegoba i sad mnogo bolje podnosi poslovne obaveze i spreman je za izbore - kaže izvor blizak Dačiću.Lider SPS rekao je za Kurir da je veliki gurman, ali da je iz zdravstvenih razloga morao da redukuje režim ishrane.- Bilo je teško, ali sad mi prija - rekao je on.Pojedoše ih izboriPored potpredsednika stranke Aleksandra Antića, koji je promenio režim ishrane, o svojoj liniji, naročito u poslednje vreme, vodi računa i Branko Ružić, predsednik IO SPS. Međutim, iako vodi računa o svom zdravlju, on, kako kaže, niti preterano slabi niti se preterano goji.- Živim sasvim normalno, šetam Adom Ciganlijom tri do četiri puta nedeljno ili vozim bicikl - objasnio je Ružić tajnu svog mršavljenja.

S druge strane, potpredsednica SPS Slavica Ðukić Dejanović kaže da nije na dijeti, ali da uvek u vreme izbornih aktivnosti smrša kilogram-dva.- Nisam na dijeti, samo se više krećem. Mislim da ne treba pred izbore da menjamo ni svoje ideje, ni svoj izgled, onakvi smo kakvi smo, ali treba uvek da vodimo računa o kvalitetu života. To što smršam nije zato što brinem kakvi će biti rezultati, nego zato što se više krećem i tad imam normalnu telesnu težinu - rekla je Dejanovićeva.Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović najavila je na Tviteru da su socijalisti spremni za izbore.- Da su se socijalisti plašili izbora, odavno bi otišli u muzej istorije. Ništa nas ne sme iznenaditi - napisala je ona.Inače, lider SPS Ivica Dačić ponovo je pomerio sednicu Glavnog odbora i izbor rukovodstva SPS ostavio za početak septembra.S. Đ. - S. M. - R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track