Miroslav Vasin mogući kandidat DS za premijera Vojvodine
Foto: Beta

Demokrate se spremaju za vanredne izbore

Miroslav Vasin mogući kandidat DS za premijera Vojvodine

Politika -
Vasin je potpredsednik Vlade Vojvodine i od 2008. godine pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova

BEOGRAD - Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke, Miroslav Vasin mogao bi da bude kandidat demokrata za premijera Vojvodine.

Posle odluke lidera DS Bojana Pajtića da u slučaju raspisivanja parlamentarnih izbora on bude kandidat za premijera Srbije, Vasin se, kao njegov dugogodišnji saradnik, nametnuo kao rešenje za kandidata za pokrajinskog premijera.

Vasin je potpredsednik Vlade Vojvodine i od 2008. godine pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a član je Saveta za zapošljavanje Srbije, Saveta za zaštitu na radu Srbije i član Saveta za izbegla, prognana i raseljena lica.

Za predsednika Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu biran je 2013. i ponovo ove godine.

Predsednik DS Bojan Pajtić, najavio je na sednici Glavnog odbora DS u Smederevskoj Palanci svoju kandidaturu za premijera Srbije u slučaju proglašenja vanrednih parlamentarnih izbora.

On je rekao da su demokrate već u predizbornoj kampanji i da će odmah raskinuti sve koalicije na lokalnom nivou sa Srpskom naprednom strankom.

(Danas/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track