PORTAL KURIR OTKRIVA: Ovim dokumentom Albanci hoće da nam otmu jug Srbije
Foto: Fonet, Dokument

Pakleni plan Albanaca

PORTAL KURIR OTKRIVA: Ovim dokumentom Albanci hoće da nam otmu jug Srbije

Politika -
Tekst koji albanski odbornici planiraju sutra da usvoje biće i na srpskom i na albanskom jeziku

PREŠEVO - Albanci sa juga Srbije sutra planiraju da Bujanovac, Preševo i Medveđu proglase asocijacojim opština nastanjenih albanskim stanovništvom, koja bi, kako navode, bila pandan Zajednici sprskih opština na Kosovu, a koja je dobila zeleno svetlo na sastanku u Briselu.

Portal Kurir ekskluzivno objavljuje dokument kojim će da "proklamuju" "samozvanu asocijaciju", koja je u suprotnosti sa Ustavom Srbije. Ovo je tekst dokumenta kojim nameravaju da otmu deo Srbije, a sve po nalogu Prištine.

Za to će glasati četiri od sedam albanskih partija.

Foto: Svetlana Vojinović
Foto: Svetlana Vojinović

On će biti štampan i potpisan i na srpskom i na albanskom jeziku. U njemu između ostalog stoji, da asocijacija albanskih opština treba da bude ista kao i Zajednica srpskih opština na Kosovu.

Kako smo objavili pre dva dana, ovaj pakleni plan u ponedeljak na tajnom sastanku u Preševu skovali su Jonuz Musliu, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i njegov zamenik Šukri Imeri, zatim Nagip Arifi, predsednik opštine Bujanovac i Ragmi Mustafa, predsednik opštine Preševo .

- Imamo podršku Prištine, konkretno Republike Kosovo da ovaj plan sprovedemo do kraja u subotu. Ukoliko Beograd bude bio protiv organizovaćemo naše ljude odavde ali i sa Kosova da izađu na ulice. Biće to naš žestok odgovor na ono što su Srbi dobili na Kosovu. Zapamtiće nas - zapretio je Arifi.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track