NADA: Opozicija navija da Vučić raspiše izbore!
Foto: Aleksandar Jovanović

Posle predsedništva SNS sve oči uprte u premijera

NADA: Opozicija navija da Vučić raspiše izbore!

Politika -
Većina partija prognozira da smo na korak od glasanja na svim nivoima. Stranke već razmišljaju i o tome s kim ne bi u vladu

BEOGRAD - Posle sednice Predsedništva SNS, na kojoj je vrh te partije pozvao lidera i premijera Aleksandra Vučića da donese odluku o sveopštim izborima, većina partija prognozira da smo na korak do njih.Dragomir Anđelković, politički analitičar, kaže da se Srbija vratila u vreme pre izbijanja afere „Banana“.- Država od izbora ne bi imala ni korist ni štetu, biće vojvođanski i lokalni izbori te će i zbog njih biti paralisana neko vreme, a ni ekonomski trošak neće biti mnogo veći. A i SNS bi površno bio na dobitku, jer im je rejting i sada visok. Istina, dobijaju vreme koje će im produžiti mandat - kaže Anđelković.Boris Tadić, lider SDS, ponovo se izjasnio da svoju stranku ne vidi u koaliciji s partijama koje čine aktuelnu vladu.- Imamo ogroman vrednosni otklon prema načinu na koji se upravlja zemljom i to je jedan od razloga zbog kojeg se ne vidimo u ovoj vladi - rekao je Tadić.Sanda Rašković Ivić, lider DSS, takođe smatra da će izbora biti.- Vučiću su potrebni izbori i kako bi se otarasio SPS i doveo koalicionog partnera koji će pristati da Srbija uđe u NATO - kaže ona.Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić podseća u kom su slučaju vanredni parlamentarni izbori mogući:- Da bi raspisali vanredne izbore, oni moraju, kao premijer i Vlada, podneti ostavke. Samo tako su izbori mogući. Podržavamo odluku da Vučić podnese ostavku i spremni smo za izbore na svim nivoima.(D. L.)

SRSIZBORI DA BUDU NA SVIM NIVOIMAI u SRS smatraju da će građani ponovo na birališta, te je Nataša Jovanović, generalni sekretar SRS, ocenila da izbori treba da budu na svim nivoima.- Po našim informacijama, SRS ima više od 20 odsto podrške. Učinićemo sve da našim programom privučemo što više građana Srbije - rekla je Jovanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track