DAČIĆ O ZATVARANJU GRANICE: Odluka Hrvatske je jednostrana
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Izbeglička kriza

DAČIĆ O ZATVARANJU GRANICE: Odluka Hrvatske je jednostrana

Politika -
Ministar spoljnih poslova je naglasio da Srbija želi dobre odnose sa susedima. Dačić je kazao da Zagreb nije zvanično obavestio Beograd o prekidu saobraćaja i dodao da sada mora da se sagleda situacija i da se preduzmu određene mere

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom odluke Hrvatske da zatvori granicu prema Srbiji, da Srbija ne može da toleriše takvu situaciju i da je to jasno stavila do znanja hrvatskoj strani.

"Njihova odluka je jednostrana", rekao je Dačić novinarima pre početaka jednog seminara u Beogradu, naglasivši da Srbija želi dobre odnose sa susedima. Dačić je kazao da Zagreb nije zvanično obavestio Beograd o prekidu saobraćaja i dodao da sada mora da se sagleda situacija i da se preduzmu određene mere.

On je rekao da je premijer Aleksandar Vučić tim povodom danas zakazao sednicu Vlade i da će on odlučiti koje sve mere dolaze u obzir, ali, kako je rekao, moramo da "branimo svoj interes".

"Ne pravi Srbija putanje gde će izbeglice i migranti da idu", rekao je srpski šef diplomatije dodajući da Srbija želi da putevi budu otvoreni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track