Najnovije vesti

MILANOVIĆ NE ODUSTAJE: Kontramere Srbije su smešne
Foto: Fonet

Ponovo optužio Srbiju

MILANOVIĆ NE ODUSTAJE: Kontramere Srbije su smešne

Politika
Hrvatski premijer rekao da je Zagreb već spremio odgovor, koji će obrazložiti ministar policije Ranko Ostojić

BRISEL - Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je rano jutros u Briselu da su kontramere koje je Srbija uvela Hrvatskoj smešne i najavio eskalaciju spora.

 

"Žao mi je zbog ovoga, ali ove mere su smešne", rekao je Milanović novinarima posle maratonskog samita lidera EU u Briselu i dodao da je Zagreb već spremio odgovor, koji će sutra obrazložiti ministar policije Ranko Ostojić.

 

Izveštač Tanjuga sa prelaza Batrovci javlja da je Hrvatska, nakon što je Srbija uvela zabranu za uvoz hrvatske robe, prestala da propušta građane sa srpskim pasošima na svoju teritoriju.

 

"Mi ćemo imati malu štetu, a oni veliku", rekao je Milanović novinarima i dodao da neće biti rata i nasilja, ali da je ponašanje Srbije nenormalno. "Ja sam veliki prijatelj Srba u Hrvatskoj, ali Srbijanci su nešto drugo", kazao je on. Hrvatski premijer je optužio predsednika Vlade Srbije da u dosluhu sa Mađarskim premijerom Viktorom Orbanom usmerava sve migrante prema Hrvatskoj.

 

"Samo sam tražio od Vučića da usmere deo migranata na Horgoš, a on nije učinio ništa. Očigledno ima dogovor sa Budimpeštom”, izjavio je Milanović, ponavljajući ranije iznetu optužbu da srpske vlasti organizovano upućuju migrante ka Hrvatskoj. Milanović je rekao da je dužan da štiti hrvatski ustav i da stoga ne može da dozvoli da svi migrant koji prođu kroz Srbiju završe u Hrvatskoj.

 

On je izjavio i da se o Vučićevom jučerašnjem pismu najvišim funkcionerima EU, u kome je srpski premijer tražio da se spreči brutalno kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju zatvaranjem hrvatske granice za kamionski sobraćaj, na samitu uopšte nije bilo reči. “To Vučićevo pismo niko video nije”, kazao je Milanović napuštajući samit u Briselu.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...