RRA odbacila zahtev za zabranu spota LSV
Foto: Kurir

RRA odbacila zahtev za zabranu spota LSV

Politika -
Stigao je veliki broj prigovora građana, među njima i taj koji se odnosi na spot LSV, ali je, kao i u mnogim drugim slučajevima, prigovor odbačen kao neosnovan, rekao je Karadžić

BEOGRAD - Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) odbacio je na današnjoj sednici kao neosnovan predlog za zabranu novog predizbornog spota Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), rekao je zamenik predsednika tog tela Goran Karadžić. "Stigao je veliki broj prigovora građana, među njima i taj koji se odnosi na spot LSV, ali je, kao i u mnogim drugim slučajevima, prigovor odbačen kao neosnovan", rekao je Karadžić.

Prigovor Savetu RRA uputio je građanin iz Novog Sada koji je smatrao da spot u kojem lider LSV Nenad Čanak na tamburici svira pesmu iz Drugog svetskog rata "Mlada Vojvođanka" predstavlja poziv na terorizam i na rat.

Prigovori su upućeni i na dva prethodno emitovana spota LSV. RRA je ranije zabranio emitovanje prvog spota LSV, kojom ta stranka skreće pažnju na, kako se navodi, prodaju Naftne industrije Srbije u bescenje i zahteva obeštećenje građana Vojvodine.

Drugi spot LSV, u kojem se Čanak pojavljuje sa sinom, bio je povod da Savet RRA preventivno upozori učesnike kampanje da ne zloupotrebljavaju decu u predizborne svrhe.

http://www.youtube.com/watch?v=WHXHR_tWh_Q

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track