RIK utvrdio: 18 izbornih lista

RIK utvrdio: 18 izbornih lista

Politika -
RIK je na sednici odredio i vreme otvaranja i zatvaranja biračkih mesta u inostranstvu, pa će tako birači glasati 6. maja od sedam do 20 sati po lokalnom vremenu

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) utvrdila je zbirnu listu za parlamentarne izbore 6. maja, koja treba da bude objavljena u "Službenom glasniku".

Na predstojećim parlamentarnim izborima učestvovaće ukupno 18 lista i to liste "Za bolji život - Boris Tadić", "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj", "Ujedinjeni regioni - Mlađan Dinkić", "Čedomir Jovanović - Preokret" i lista "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić".

Na izborima će učestvovati i liste "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Ivica Dačić - SPS, PUPS, JS", "Dveri za život Srbije", "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor", "Reformistička stranka - prof. dr Milan Višnjić".

Tu su i liste "Stranka demokratske akcije Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin", Pokret radnika i seljaka, "Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković", lista koalicije "Sve zajedno - BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka - Emir Elfić", kao i lista Koalicije Albanaca Preševske doline.

Za glasove birača boriće se i "Crnogorska partija - Nenad Stevović", lista "Komunistička partija - Josip Broz" i lista "Nijedan od ponuđenih odgovora".

RIK je na sednici odredio i vreme otvaranja i zatvaranja biračkih mesta u inostranstvu, pa će tako birači u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kipru, Libiji, Luksemburgu, Makedoniji, Rumuniji, Rusiji, Nemačkoj, Sloveniji, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj glasati 6. maja od sedam do 20 sati po lokalnom vremenu.

Birači će u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD glasati 5. maja od sedam do 20 sati, takođe po lokalnom vremenu.

RIK je utvrdio da u prošireni sastav komisije ulazi Olivera Čolović kao član, a kao zamenik člana Vladimir Milić ispred Komunističke partije, dok ispred Ujedinjenih regiona Srbije kao član u prošireni sastav ulazi Predrag Blagojević, a kao zamenik Milorad Kosanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track