SNP: Što pre raspisati referendum o ulasku u EU i hitno zamrznuti Briselske pregovore
Foto: Profimedia

Srpska narodna partija apeluje

SNP: Što pre raspisati referendum o ulasku u EU i hitno zamrznuti Briselske pregovore

Politika -
Pitanje svojine je sveti i primarni postulat na kojem počiva čitava zapadna civilizacija. Ne može pravo svojine, koje se vekovima poštuje kao neprikosnoveno i nepovredivo pravo u SAD i svim zemljama EU, da bude gaženo samo u slučaju Srbije i srpskih preduzeća na Kosovu i Metojiji, ističe se u saopštenju SNP-a

BEOGRAD - Srpska narodna partija (SNP) zatražila je danas od Vlade Srbije da zamrzne učešće u Briselskim pregovorima i založila se za što skorije raspisivanje referenduma na kojem bi se građani izjasnili o nastavku evropskih integracija.

"Zalažemo se da što pre bude raspisan referendum na kojem bi se narod izjasnio da li je za ili protiv nastavka evropskih integracija pod uslovom priznavanja nezavisnosti Kosova," ističe se u saopštenju stranke.

Iz stranke poručuju da je posebno važno saopštiti da se Srbija nikada i ni pod kojim uslovima neće odreći vlasništva nad imovinom na Kosovu i Metohiji.

"Pitanje svojine je sveti i primarni postulat na kojem počiva čitava zapadna civilizacija. Ne može pravo svojine, koje se vekovima poštuje kao neprikosnoveno i nepovredivo pravo u SAD i svim zemljama EU, da bude gaženo samo u slučaju Srbije i srpskih preduzeća na Kosovu i Metojiji", ističe se u saopštenju SNP-a.

Ta partija zato poziva vladu da se odlučno usprotivi svakom pokušaju otimanja ski centra Brezovica, hidroelektrane Gazivode, rudnika Trepča, kao i svih drugih preduzeća i infrastrukturnih objekata u koje je Srbija u proteklih 60 godina uložila više od 17 milijardi dolara.

Očigledno je da EU postavlja priznanje Kosova kao uslov za nastavak evropskih integracija, ocenjuju u SNP i "upozoravaju Vladu Srbije da nijedna vlada nije dobila mandat od naroda da vodi Srbiju ka priznanju nezavisnosti lažne države Kosovo".

Raspisivanje referenduma o nastavku evropskog puta zatražila je i vanparlamentarna Demokratska stranka Srbije.DSS u saopštenju traži da se "javnosti saopšti puna istina o ucenama EU, a građanima na referendumu prepusti odluka o daljem putu države".

"Poslednji je trenutak da se prekine proces pridruživanja Evropskoj uniji, jer taj put nije u nacionalnom i ekonomskom interesu Srbije. Vreme je da narod izabere put slobode i razvoja", navode iz DS S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track