STEFANOVIĆ O AFERI PRISLUŠKIVANJE: Ostavljen prostor za spekulacije zbog nedovoljno obavljenog posla
Foto: Zorana Jevtić

Policija i BIA nemaju veze s snimanjem razgovora

STEFANOVIĆ O AFERI PRISLUŠKIVANJE: Ostavljen prostor za spekulacije zbog nedovoljno obavljenog posla

Politika -
Stefanović je rekao da je još prvog dana pozvao sve one koji imaju pravo da kontrolišu rad policije da provere sve sudske naredbe, telefone i listinge i utvrde da li je bilo prisluškivanja ili ne, ali je problme što niko nde dolazi da proverava

BEOGRAD - Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas da su od prvog dana afere "prisluškivanje" sve službe koje imaju pravo da kontrolišu rad policije pozvane da provere da li je Bojan Pajtić prisluškivan, ali da to nije učinjeno kako bi se stalno ostavljao prostor za spekulacije.

Navodeći da odgovorno tvrdi da policija i BIA nisu prisluškivale Pajtića, Stefanović je na televiziji Pink rekao da je još prvog dana pozvao sve one koji imaju pravo da kontrolišu rad policije da provere sve sudske naredbe, telefone i listinge i utvrde da li je bilo prisluškivanja ili ne.

"Ali problem je što kad to proverite i kad morate da izađete pred javnost i kažete da je sve čisto, onda cela ta priča pada u vodu i zato ne dolaze da proveravaju. Ne žele da nam pruže mogućnost da kažemo istinu, već se stalno ostavlja prostor za spekulacije", rekao je Stefanović.

Stefanović je, navodeći da urednik "Telepromptera" Danilo Redžepović odbija da kaže na osnovu čega je objavio članak o prisluškivanju, rekao da Redzepović nema pravo da štiti svoj izvor informacija pozivajući se na Zakon o informisanju, budući da je Teleprompter u SAD registrovan kao privredno društvo, a ne kao medij.

"Sve što pitamo, dolazimo do odgovora - neću da ti kažem i onda se očekuje da završimo istragu, a neće da daju informaciju", rekao je Stefanović.

Ministar je rekao da su svi novinari koji su širom sveta iznosili takve optužbe imali i dokaze o prisluškivanju, a da u ovom slučaju postoji samo tekst o razgovoru Lidije Udovički i Bojana Pajtića koji je "Teleprompteru" mogao dostaviti neko od njih dvoje.Stefanović je dodao i da postoji zakon po kojem onaj koji prikriva krivično delo i ne želi da učestvuje u istrazi mora da trpi određene sankcije, ali je istakao da je to na tužilaštvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track