Stefanović: Lično sam za izbore, ali Vučićevu odluku očekujem narednih dana
Foto: Marina Lopičić

Potpredsednik SNS

Stefanović: Lično sam za izbore, ali Vučićevu odluku očekujem narednih dana

Politika -
Da li će biti republičkih izbora, o tome će odlučiti Aleksandar Vučić, kao najpozvaniji da to uradi, koji ima najveće poverenje građana Srbije, kazao je ministar policije

BEOGRAD - Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da će odluku o raspisivanju vanrednih parlametarnih izbora premijer Aleksandar Vučić doneti u narednim danima, vodeći se interesima Srbije i njenih građana.

"Da li će biti republičkih izbora, o tome će odlučiti Aleksandar Vučić, kao najpozvaniji da to uradi, koji ima najveće poverenje građana Srbije", kazao je Stefanović za TV Pink.

Stefanović, koji je lično za raspisivanje izbora, istakao je međutim, da ne želi da vrši bilo kakav dodatni pritisak po tom pitanju. "On (Vučić) ima bolje sagledavanje, vodeći se interesima Srbije i njenih građana i tako će doneti odluku", istakao je Stefanović. Upitan da prokomentariše izjavu lidera DS Bojana Pajtića da je nemoguće održati demokratske izbore u atmosferi cenzure, zastrašivanja političkih neistomišljenika i porasta nasilja, Stefanović je rekao: "Osim što je sve netačno i potpuno neistinito, što mogu da dokažem veoma lako, mislim da to progovara strah".

"Kada održite sve lokalne izbore od 2012. pa naovaomo, pa na većini njih DS, kao u Lučanima, ne uspe da sakupi dovoljno potpisa da preda listu, na nekima ne pređe cenzus, na nekima bude potučena i ne dobije pet odsto glasova... To pokazuje šta građani misle o tome", naveo je Stefanović. On misli da bi Pajtiću bilo bolje da se pojavljuje češće na poslu, umesto svakodnevno u medijima, kao i da bi DS trebalo da pogleda šta je uradio u Srbiji i kako se došlo do toga da se izgubi 400.000 radnih mesta za nekoliko godina.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja