SINIŠA KOVAČEVIĆ O ODLUCI UNESKA: Veća uvreda od ovoga ne postoji! Šta je sledeće - Danak u krvi?
Foto: Marina Lopicic

Dramski pisac

SINIŠA KOVAČEVIĆ O ODLUCI UNESKA: Veća uvreda od ovoga ne postoji! Šta je sledeće - Danak u krvi?

Politika -
Postavlja se pitanje, kakve mi to uvrede treba da doživimo? Ovo je meni, kako to sad klinci kažu - dno dna. Od ovoga gore nema.

Ne guraju Antigva i Barbuda i Sao Tome i Principe Kosovo u Unesko nego ga guraju upravo oni veliki prijatelji u koje se naš premijer kune. Upravo oni do čije on reči drži i u koje on nepokolebljivo veruje, kaže za Kurir Siniša Kovačević dramski pisac i predsednik Srpskog otadžbinskog fronta a povodom odluke Izvršnog saveta Uneska koji je u Parizu prihvatio predlog preporuke za prijem Kosova u članstvo u toj organizaciji.

Prema njegovim rečima očito se radi o jednoj dobroj taktici Albanaca sa Kosova da gde god se može, u bilo koju instituciju, bilo koje međunarodno udruženje ući preglasavanjem, oni to i odrade, "normalno, uz veliku pomoć svojih mentora sa Zapada".

"Postavlja se pitanje, kakve mi to uvrede treba da doživimo? Ovo je meni, kako to sad klinci kažu - dno dna. Od ovoga gore nema. Od ovoga veća uvreda ne postoji. Koliki taj dnevnik uvreda treba da bude da se kod nas postavi i pojavi samo jedna mala intelektualna i politička zapitanost - dokle će to tako iti? Šta je sledeće, Danak u krvi?", kaže Siniša Kovačević.

P.L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track