Premijer se sastao sa evropskim parlamentarcima
Foto: Twitter Printscreen

Srbija ne odstupa od evropskog puta

Premijer se sastao sa evropskim parlamentarcima

Politika -
Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru sa predstavnicima političke grupe socijaldemokrata u Evropskom parlamentu da Srbija ne odstupa od evropskog puta, a da je uz sprovođenje ekonomskih i drugih društvenih reformi, prioritet Vlade saradnja u regionu i održavanje regionalne političke i ekonomske stabilnosti.

Članovi Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Đani Pitela i poslanik te političke grupacije u EP Knut Flekenštajn, rekli su da se u EP sa velikim interesovanjem prate dobri rezultati, koje daju ekonomske mere srpske Vlade.

Oni su istakli i da očekuju da do kraja godine budu otvorena prva poglavlja u pregovorima Srbije i Evropske unije, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Pitela i Flekenštajn, predstavnici druge po snazi stranke u Evropskom parlamentu, pozdravili su odgovoran i human način na koji Srbija postupa sa izbeglicama na svojoj teritoriji, ocenivši da je Srbija time postala primer poštovanja evropskih vrednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track