VUČIĆ OPOZICIJI U SKUPŠTINI: Prošlo je vreme devedesetih
Foto: Tanjug Printscreen

Rasprava u parlamentu

VUČIĆ OPOZICIJI U SKUPŠTINI: Prošlo je vreme devedesetih

Politika -
Premijer Aleksandar Vučić poručio je u Skupštini Srbije poslanicima opozicije da je prošlo vreme devedesetih.

On je rekao da se danas ne može o ekonomiji i finansijama polemisati floskulama o izdajnicima i onim drugim, već isključivo podacima o prihodima i rashodima. Premijer je tako odgovorio na opaske poslanika opozicije da ih je nazvao izdajnicima.

On je rekao da to nije tačno, ali da možda neke cifre nisu precizne, jer su prihodi veći nego što je planirano i očekivano, te da očekuje da se vodi razložna debata, a ne prazne priče koje pripadaju političkom miljeu devedestih godina prošlog veka.

Vučić je u Skupštini, gde se raspravlja o jednokratnoj pomoći prosvetarima, rekao da misli da su prosvetni radnici radosni zbog pomoći od 7.000 dinara i povećanja plata od 4 odsto. "U Skupštinu sam došao zbog jednokratne pomoći nastavnicima i profesorima univerziteta, a ne zbog rebalansa budžeta", rekao je premijer obraćajući se danas poslanicima i dodao da nikome neće dozvoliti da bez odgovora dezavuiše nečiji odgovoran rad i uspehe.

Njegovo je obraćanje usledilo nakon žučne rasprave koju su inicirali predstavnici opozicije kritikujući odluku, odnosno iznos za koji će biti povećane plate u javnom sektoru i penzije, a što je omogućeno u dogovoru sa MMF.

"Radi se o davanju novca, a ne o tome da smo nešto loše izračunali. Možda smo izračunali loše jer smo obezbedili mnogo više novca na prihodnoj strani i potrošili manje na rashodnoj strani", kazao je Vučić i primetio da kada neko priča o rebalansu to je obično bilo podstaknuto time što su nam rashodi bili veći, a prihodi manji.

Ovog puta, kako je rekao, prihodi su veći, a rashodi manje od planiranog i poručio kritičarima: "to je ključna velika stvar za ovu zemlju, svidelo se to nekome ili ne".

Naglasivši da nikome ko dezavuiše nečije uspehe i odgovoran rad neće dozvoliti da prođe bez odgovora, rekao je i: "Mnogo smo uspešniji od onih koji su ranije upravljali zemljom. Boriću se do poslednje kapi znoja da Srbija napreduje i da se ne vratimo u prošlost."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track