ĐURĐEV I TODOROVIĆ: Osuđujemo državnu represiju na Kurir, urednike i novinare svih medija u Srbiji
Foto: Medi

Osuda progona

ĐURĐEV I TODOROVIĆ: Osuđujemo državnu represiju na Kurir, urednike i novinare svih medija u Srbiji

Politika -
Krajnje je vreme da u Srbiji prestane politički progon preko režimskih novinara i medija, kaže se u zajedničkom saopštenju predsednika Srpske lige i Istočne alternative

Tražimo da se se prekine sa nasleđenom praksom komunističkog režima, gde su se politički protivnici bez presude, na najbrutalniji način medijski proganjali i bivali osuđeni, dok je Sud imao samo jednu jedinu ulogu , da to i formalno potvrdi, kaže se u zajedničkom saopštenju predsednika Srpske lige i Istočne alternative, Dragana Todorovića i Aleksandra Đurđeva.

U civilizovanim društvima i pravnim državama, ni po kakvom osnovu i ni po koju cenu, pre presude nije dopušteno da iko bude izložen takvom medijskom linču i progonu. Zato zahtevamo da država u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima preduzme sve mere zaštite, kada je u pitanju Kurir, novinari, vlasnik i urednik. Da se u skladu sa zakonom ukoliko postoji osnovana krivica, svi okrivljeni i osumljičeni budu i procesuirani.

Isto tako očekujemo da oni koji su obavestili javnost da se sprema državni udar to i dokažu! U suprotnom očekujemo od nadležnih državnih organa da i oni u skladu sa zakonom odgovaraju. Apelujemo na dobrovoljce da se ne prijavljuju za poligraf jer se i to radi u skladu sa zakonom.

Ni u jednom pravnom postupku, poligraf se ne uzima kao relevantni dokaz. Nadali smo se da je premijer kao diplomirani pravnik to naučio u toku studija, kaže se na kraju saopštenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track