VIDEO GORJANA ZAPALILA INTERNET Kad Vulinova poslanica objašnjava šta su tabloidi, to izgleda ovako
Foto: Printscreen

Ko nam sedi u skupštini

VIDEO GORJANA ZAPALILA INTERNET Kad Vulinova poslanica objašnjava šta su tabloidi, to izgleda ovako

Politika -
O Gorjani Marinković, narodnoj poslanici Pokreta socijalista, bruje društvene mreže zbog njenog pokušaja da objasni šta su tablodi, šta je posao novinara i kako to aršini ne važe za sve.

"Moram da napomenem da Kurir nije dnevni list, već tabloid koji ne piše kritički, već piše... Kako bih rekla... Piše perom, perom očaja, to je tačno", počinje poslanica svoj govor, u kome je prekinula novinarka N1.

Na pitanje novinarke da ako Kurir nisu novine, već tabloid, šta je onda Informer, poslanica nije imala odgovor.

"Molim vas, trenutno govorim o Kuriru", zbunjeno je rekla Marinkovićeva, ali je zato imala stručan odgovor o tome šta je posao jednog novinara.

"Posao jednog novinara je, smatram da treba da ga obavlja savesno", navodi poslanica, a na pitanje da li sme da novinar iskaže svoj stav, kaže:

"Ovako pristrasan ne, zato što, ako ste, pogotovo, posebno, ako ste urednik na javnom servisu Srbije. Ni političari se nisi mešali u ovaj postupak, tako da ne vidim razlog ni da se mešaju novinari. Mislim da aršini nisu jednaki za sve".

Marinovićeva dalje navodi i da novinari treba da kreiraju "istinito javno mnjenje", a evo kako izgleda video o kome danas svi pričaju (ukoliko ne možete da pustite video, pogledajte na Jutjubu):

(EPK/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track