Nikolić: Priče o rušenju Vučića su budalaštine
Foto: Dragana Udovičić

Nije se zabrinuo

Nikolić: Priče o rušenju Vučića su budalaštine

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da nije bio zabrinut zbog navoda da neko želi da sruši Vladu Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem, smatrajući takve priče "budalaštinama".

"Država je bila u nekakvoj panici sedam dana, a ko to sme da ruši Vučića. Od prvog časa sam znao da su sve to budalaštine, i nisam se uopšte zabrinuo", rekao je Nikolić.

On je naveo da ne misli da je bilo nekakve zavere, jer da bi neko srušio Vučića mora da nađe nekog jačeg od njega, a u Srbiji takva ličnost ne postoji.

Nikolić je upitao zašto se uvek apostrofira Zapad kada se nešto dešava u Srbiji i istakao da je Srbija sa Zapadom uspostavila dobre odnose i da nema nikavog razloga da od njih strahuje kao nekada.

Predsednik je kazao da je i on bio "uvučen u tu igru posredno" oko rušenja vlasti, jer se konstruisalo da će doći do nekog štrajka policije, koji bi on navodno podržao i poveo policiju da ruši vladu.

Na pitanje da li bi u aprilu moglo doći do parlamentarnih izbora, Nikolić je rekao da ne veruje.

"Pravo je premijera da iz različitih razoga proverava poverenje koje mu je dato. Razlozi mogu biti i koalicija i opozicija, teškoće koje ima, s tim što se nezadovoljstvo pojedinim ministrima ne rešava izborima već rekonstrukcijom vlade. Ali ako je u pitanju nešto drugo onda ćemo se on i ja oko toga sigurno konsultovati", rekao je Nikolić.

Na pitanje da li u sadašnjoj vlasti ima onih koji bi zarad EU priznali Kosovo, Nikolić je rekao da pretpostavlja da i među onima koji su na vlasti postoji poneko ko bi priznavanjem Kosova, skinuo teret sa leđa i obrisao znoj sa čela i završio jednu priču.

(Novosti/Milan Babović-Dušica Radeka Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track