MIROSLAV VASIN: Neka  naprednjaci konačno izađu sa svojim programom za Vojvodinu
Foto: Beta

Reagovanje na miting SNS

MIROSLAV VASIN: Neka naprednjaci konačno izađu sa svojim programom za Vojvodinu

Politika -
Miroslav Vasin je pozvao SNS da konačno izadje sa programom za Vojvodinu, jer to obećavaju već dve godine, i da time pokažu kako oni vide Vojvodinu

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin pozvao je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da uradi za Srbiju "makar delić" onoga što je vojvodjanska vlada uradila za Vojvodinu.

"Pokrajinska vlada je, zahvaljujući svemu tome, po izveštajima Evropske komisije, jedna od najboljih regionalnih vlada u celoj Evropi i time se 'politički lenjivci' ponose”, rekao je Vasin na konferenciji za novinare.

Aleksandar Vučić je sinoć na stranačkom mitingu Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu Pokrajinsku vladu nazvao "političkim lenjivcima i kibicerima". Miroslav Vasin je pozvao SNS da konačno izadje sa programom za Vojvodinu, jer to obećavaju već dve godine, i da time pokažu kako oni vide Vojvodinu.

On je optužio SNS da je pokušao da unazadi Vojvodinu skupštinskim glasanjem za ukidanje Elektrovojvodine, ukidanjem nadležnosti Vojvodine, zalaganjem protiv Vojvodjanske akademije nauka, umetnosti i kulture kao i poslednjim glasanjem protiv amandmana o poljoprivrednom zemljištu.

Predsednik novosadskog odbora DS-a Veljko Krstonošić optužio je gradsku vlast koju predvodi SNS da je juče još jednom pokazala da su za njih Novosadjani gradjani drugog reda. "Grad je zbog mitinga bio blokiran, saobraćaj preusmeravan a policija i komunalne službe nisu reagovale na sva ona kršenja zakona koja su bila evidentna", kazao je Krstonošić.

On je novinarima podelio na uvid fotografije na kojima se vidi kako su autobusi SNS parkirani na zelenim površinama, a komunalne službe nisu reagovale.

Foto: Tanjug/Miroslav Pap
Foto: Tanjug/Miroslav Pap

SNS:Strah i nemoć Demokratske stranke

NOVI SAD - Srpska napredna stranka poručila je danas da je Demokratska stranka uplašena posle mitinga SNS u Novom Sadu, jer se na njemu videlo koliku podršku ima politika SNS i na kome su građani poslali jasnu poruku da Srbija ide napred i da im je dosta pljačke i razaranja od strane DS.

"Reči gospodina Vasina su jasni pokazatelj straha i nemoći nad preko 20.000 ljudi, od kojih hiljade nisu ni mogle ući na SPENS, da pokažu koliku podršku ima politika Srpske napredne stranke u svakom mestu i svakom gradu, posebno u onom gde se nalazi fotelja Bojana Pajtića", navodi se u saopštenju SNS iz Vojvodine, posle današnje konferencije za novinare predsednika Pokrajinskog odbora DS Miroslava Vasina koji je kritikovao jučerašnji miting naprednjaka.

Građani su došli da kažu da im je dosta vaše pljačke i da će vam to pokazati i na sledećim izborima, navodi se u saopštenju SNS. "Velika sala Spensa bila je prepuna ljudi, što je i razumljivo da je uplašilo Demokratsku stranku, jer na Pajtićeve cirkuske predstave ne dođu ni članovi DS-a, a kamoli neki zalutali građanin, sem njegovi pokrajinski saučesnici u temeljnoj pljački svih mogućih pokrajinskih fondova", navode naprednjaci. Kako kažu, demokrate na svojim mitinzima mogu samo da govore o svojoj nebrizi o građanima Srbije, o uzimanju novca i kapitala kroz razne fondove, o aferama, nameštenim tenderima i konkursima za svoje članove, kao i o mnogim sličnim kriminalnim delatnostima.

"Vasin nam je, takođe, poručio da uradimo za Srbiju bar deo onoga što su oni za Vojvodinu, a mi njemu poručujemo da mi nikad nećemo da se ponašamo kao DS, jer mi nikada nećemo pljačkati građane i decu sa smetnjama u razvoju", navodi SNS. Ta stranka kaže: "Punih 16 godina ste razarali, sinoć vam je narod poslao jasnu poruku da Srbija ide napred!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track