KRIVIČNA PRIJAVA: DS optužuje Vesića za rušenje vlasti na Vračaru
Foto: Zorana Jevtic

Žale se na pritisak

KRIVIČNA PRIJAVA: DS optužuje Vesića za rušenje vlasti na Vračaru

Politika -
BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) najavila je danas da će podneti krivične prijave protiv gradskog menadžera Gorana Vesića i člana Srpske napredne stranke (SNS) Nenada Djordjevića zbog toga što su pokušali političkim pritiscima da nasilno promene vlast u beogradskoj opštini Vračar.

"Đorđević, koji je zaposlen u kabinetu premijera, i Vesić probali su ličnim angažovanjem i pritiscima nasilno da promene legalnu vlast na Vračaru", rekao je predsednik vračarskog odbora DS-a Bogdan Tatić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da pritisak SNS u beogradskoj opštini nije počeo juče, ali je to bio prvi pokušaj trgovine uticajem kada su otimanjem odbornika, članovi SNS pokušavali da suspenduju vladavinu prava. "Nezakonito su slate poruke odbornicima sa lažnim informacijama da je tri odbornika napustio DS", dodao je Tatić.

On je ocenio da DS 22 godine "odgovorno" upravlja Vračarom. Odgovarajući na najavu odbornika SNS-a u Skupštini opštine Vračar Aleksandra Markovića da će podneti tužbe nadležnim sudskim organima, jer je sednica te skupštine održana mimo neophodne procedure, odnosno bez kvoruma za rad, Tatić je kazao da je sednica održana po zakonu i u skladu sa poslovnikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja