RADULOVIĆ: Nikada u koaliciju sa Vučićem
Foto: Dado Đilas

Pozivi DS bespotrebni

RADULOVIĆ: Nikada u koaliciju sa Vučićem

Politika -
Pokret "Dosta je bilo" je više puta rekao da sa Srpskom naprednom strankom (SNS) nikada neće ući u koaliciju, pa mu pozivi za to nisu potrebni, izjavio je danas predsednik tog pokreta Saša Radulović.

Radulović je rekao da taj pokret ne bi nikada išao u koaliciju sa SNS, povodom poziva predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića opozicionim strankama proevropske orijentacije da potpišu dogovor o predizbornoj saradnji koji bi podrazumevao i obavezu da nakon izbora ne ulaze u koaliciju sa naprednjacima.

"SNS je rak na leđima Srbije. To takođe važi i za sve druge stranke koje kao paraziti žive na račun građana. Srbiji treba deklaracija protiv toga. Prvi korak je uvođenje potpune transparentnosti", kazao je Radulović.

On, takođe, smatra i da to da li je stranka proevropske orijentacije ili ne, nije glavni problem Srbije, jer su i stranke tog profila, kao i evroskeptićne, do sada "pokazale isti kapacitet za korupciju, partijsko zapošljavanje, samovolju, urušavanje institucija sistema, sputavanje slobode medija, kupovinu glasova na izborima".

"To treba da bude crvena linija politike, ne evroskepticizam. Glavni problem Srbije je partokratija i njen partijski parazitski sistem. Žrtve su građani", kazao je Radulović.

On je istakao i da evroskepticizam postoji u svim zemljama Evrope.

"Normalno je da postoje stranke levice, desnice i centra koje nude različitu politiku. Ali nije normalno da partokratija u našoj zemlji, na našim leđima, za sebe napravi svoju državu", zaključio je predsednik pokreta "Dosta je bilo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track