KAKO SE PO NOVOM POLAŽE VOZAČKI: Ispit od danas elektronski!
Foto: Tanjug Marko Đoković

5.000 pitanja u bazi MUP

KAKO SE PO NOVOM POLAŽE VOZAČKI: Ispit od danas elektronski!

Društvo -
BEOGRAD - U Srbiji se od danas vozački ispit polaže elektronski, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenivši da je to veoma dobra stvar za zemlju.

Nakon predstavljanja novog načina polaganja vozačkog ispita u auto-školi "Pravo", Stefanović je kazao da se pitanja za polaganje testa nalaze u bazi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"U bazi postoji 5.000 pitanja koja se slučajnim uzorkom stavljaju pred kandidate. Postoje i dve sigurnosne kamere, tako da imamo potpuno obezbeđeno da su to baš ti kandidati koji su se i prijavili za polaganje", rekao je Stefanović.

On je naveo da kandidati od kuće imaju mogućnost uvežbavanja, kao i da sada mogu odmah nakon ispita da utvrde da li su položili. "U budućnosti će sistem biti umrežen sa svim ministarstvima, tako da nećete moći da registrujete vozilo ukoliko imate neki prekršaj. Ovo je dobar primer kako Srbija ide u korak sa informatičkim tehnologijama", dodao je ministar.

On je zamolio i sve učesnike u saobraćaju da povedu naročitu pažnju zbog "loših vremenskih uslova", da koriste zimsku opremu i da ne voze pod dejstvom alkohola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track