NAPAD GORILA NA EKIPU KURIRA Stefanović: Istražićemo bahaćenje Novaka Nedića
Foto: Damir Dervišagić

Ministar poručuje

NAPAD GORILA NA EKIPU KURIRA Stefanović: Istražićemo bahaćenje Novaka Nedića

Politika -
Čelnik MUP tvrdi da policajci ne čuvaju generalnog sekretara Vlade Srbije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će policija istražiti incident u kome je obezbeđenje generalnog sekretara Vlade Srbije izbrisalo fotografije foto-reporteru Kurira dok je obavljao svoj posao.- Policija želi da sprovede istragu, ali u ovom trenutku nema dovoljno informacija o obezbeđenju generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića i incidentu sa novinarima. U svakom slučaju, nije dobro ako bilo ko novinaru zahteva da bilo šta obriše - poručio je Stefanović.Saznati istinuStefanović je ovim povodom izjavio i da mu nije poznato ko su osobe koje su maltretirale novinara Kurira na Kopaoniku.- Sada sigurno znam jeste da Nedića ne obezbeđuju ni policija, niti ostale bezbednosne službe. Mi ćemo da obavimo istragu koja će pokazati da li je to tačno - naveo je on.Podsetimo, naš foto-reporter je uslikao Nedića na proslavi u hotelu na Kopaoniku 1. januara, ali mu je ubrzo potom prišlo obezbeđenje državnog funkcionera i naredilo da izbriše snimke.

Bahato ponašanje

Osoba iz Nedićevog okruženja prišla je fotografu još jedanput i pitala ga da li ima još neku karticu kako bi izbrisao sve što je prethodno uslikao.Samo pola sata ranije isto obezbeđenje, tačnije njih trojica, upozorili su novinare Kurira da izbegavaju sto za kojim sedi generalni sekretar Vlade, dok je ostalim medijima to bilo dozvoljeno. Niko od osoba koje su prišle našim zaposlenima nije se predstavio, niti pokazao legitimaciju.Nedić ni juče nije odgovarao na pozive našeg lista. Kurir je i Vladi Srbije uputio zvaničan dopis, ali do zaključenja ovog broja niko se nije oglasio.(I. Š.)

Advokat GaljakKRIVIČNO DELO PRINUDEAdvokat Vladimir Galjak ističe da, ako istraga pokaže da je novinar usled pretnji ili sile bio prinuđen da obriše fotografije, postoje elementi krivičnog dela prinude.- Ako se eventualno dokaže da je novinar Kurira usled pretnji ili sile obrisao fotografije, možemo da govorimo o krivičnom delu - ocenjuje Galjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track